Hopp til innhold
Opprørspoliti utenfor nasjonalforsmalingen i Guatemala
Foto: Moises Castillo / AP

Guatemala

 • Kjent journalist fengslet i Guatemala

  En kjent guatemalansk journalist er fengslet for hvitvasking av penger, noe opposisjonen kaller utpressing.

  Sivilkledde etterforskere og tungt væpnet politi pågrep José Rubén Zamora Marroquín fredag, samme dag som kontorene til avisen hans, El Periódico, ble ransaket.

  Men fengslingsmøtet mandag ble utsatt fordi saksdokumentene ikke var å oppdrive. Det betyr at innholdet i siktelsen mot Zamora fortsatt ikke er kjent. (NTB)

 • Strengare straff for abort i Guatemala

  Den konservativt-leia kongressen i Guatemala vedtok tysdag 8. mars ei lov som aukar vel å ta abort. Lova straffar kvinner med ti års fengsel. Det er meir enn tre gongar den gjeldande lova som er på tre år.

  Lova forbyr også både homofile ekteskap og undervisning om seksuell mangfald.

  Lovforslaget skal tre i kraft når president Alejandro Giammattei signerer det.

 • Tolv drept i landsbyfeide i Guatemala

  Tolv personer er drept i en landsby i Guatemala, der innbyggere i flere år har ligget i en feide med en nærliggende by. De tolv drepte omfattet både menn, kvinner og barn, opplyser politiet.

  Politiet oppga natt til søndag norsk tid ingen flere detaljer om hva som hadde skjedd i landsbyen Chiquix, vest i landet. (NTB)

 • Angrep mot Guatemalas kongress

  Veteran-soldatar frå borgarkrigen i Guatemala gjekk tysdag til åtak på kongressbygnings og sette fyr på fleire bilar.

  Soldatane krev å få utbetalt bonusar dei meiner dei har rett på etter å ha tenestegjort i borgarkrigen mellom 1960 og 1996. Fleire av dei var væpna med machetar og TV-bilete viste tilsette som flykta via taket på ei bygning.

  Politikaren Carlos Barrede skreiv på Twitter at fleire politikarar var innesperra i bygninga, mens ein annan folkevalt, Luis Fernando Pineda, skreiv at veteranane sette fyr på ei kontorbygning.

  Opprørspoliti utenfor nasjonalforsmalingen i Guatemala
  Foto: Moises Castillo / AP
 • 126 migrantar redda frå konteinar

  Politiet i Guatemala seier dei har redda 126 migrantar som var stengde inne i ein konteinar som blei funne i ein vegkant sør i landet.

  109 av dei var frå Haiti. Blant dei 126 var det også personar frå Nepal og Ghana.

  Konteinaren blei etterlatt av menneskesmuglarar, ifølgje politiet som høyrde skrik og banking frå innsida av konteinaren. Migrantane er overførte til leirar og får humanitær hjelp.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no