Fuego-vulkanen i 2005
Foto: Hector Guerrero / AFP

Guatemala

 • Tiltalt for folkemord i Guatemala

  To tidligere generaler i Guatemala er tiltalt for folkemord og forbrytelser mot menneskeheten for sin rolle under den lange borgerkrigen i landet, skriver NTB.

  Ifølfe Reuters skal de to, som i dag er i midten av 80-årene, ifølge tiltalen ha gitt ordre om bortføringer og massehenrettelser i årene 1978 til 1982, da over 1.700 mennesker ble drept i minst 31 massakrer i en del av landet der mange av mayafolket bor.

  Flere enn 200.000 mennesker ble drept og ytterligere 45.000 forsvant i løpet av den 36 år lange borgerkrigen i Guatemala, som tok slutt i 1996.

 • Korrupsjonsjeger flyktet

  Den øverste ansvarlige for kampen mot korrupsjon i Guatemala har rømt landet av hensyn til sin egen sikkerhet. Juan Francisco Sandoval sier han frykter for sitt eget liv. Fredag fikk han sparken og sa da at han hadde blitt motarbeidet.

 • Mange halshogd i fengselsopprør

  Minst syv innsatte er drept i et gjengoppgjør i et fengsel vest i Guatemala, opplyser landets innenriksdepartement i en kunngjøring.

  – Den foreløpige informasjonen vi har, er at de har blitt halshogd, ifølge politiets talsmann Jorge Aguilar.

  Ifølge lokale medier skal 14 innsatte være drept, etter at gjengene Mara Salvatrucha og Barrio 18 gikk løs på hverandre onsdag.

 • Fire drept i fengsel i Guatemala

  Minst fire innsatte skal være brutalt drept i gjengoppgjør i et fengsel vest i Guatemala. – Per nå vet vi om fire døde. Den foreløpige informasjonen vi har, er at de har blitt halshogd, sier politiets talsmann Jorge Aguilar.

Vulkanen Fuego spyr ut voldsomme mengder røyk og aske etter utbruddet søndag. Utbruddet er det kraftigste vulkanen har hatt på over 40 år

Dødstallene stiger i Guatemala - myndighetene frykter nye vulkanutbrudd

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no