Fuego-vulkanen i 2005
Foto: Hector Guerrero / AFP

Guatemala

 • Korrupsjonsjeger flyktet

  Den øverste ansvarlige for kampen mot korrupsjon i Guatemala har rømt landet av hensyn til sin egen sikkerhet. Juan Francisco Sandoval sier han frykter for sitt eget liv. Fredag fikk han sparken og sa da at han hadde blitt motarbeidet.

 • Mange halshogd i fengselsopprør

  Minst syv innsatte er drept i et gjengoppgjør i et fengsel vest i Guatemala, opplyser landets innenriksdepartement i en kunngjøring.

  – Den foreløpige informasjonen vi har, er at de har blitt halshogd, ifølge politiets talsmann Jorge Aguilar.

  Ifølge lokale medier skal 14 innsatte være drept, etter at gjengene Mara Salvatrucha og Barrio 18 gikk løs på hverandre onsdag.

 • Fire drept i fengsel i Guatemala

  Minst fire innsatte skal være brutalt drept i gjengoppgjør i et fengsel vest i Guatemala. – Per nå vet vi om fire døde. Den foreløpige informasjonen vi har, er at de har blitt halshogd, sier politiets talsmann Jorge Aguilar.

 • Amnesty-leder kritiserer Guatemala

  Amerika-direktøren til Amnesty International kritiserer politiet i Guatemala for hardhendt behandling av demonstranter. Fredelige protester mot statsbudsjett og president utartet, og parlamentet ble påtent. 22 personer ble arrestert, melder Reuters.

  Laster Twitter-innhold
Vulkanen Fuego spyr ut voldsomme mengder røyk og aske etter utbruddet søndag. Utbruddet er det kraftigste vulkanen har hatt på over 40 år

Dødstallene stiger i Guatemala - myndighetene frykter nye vulkanutbrudd

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no