Sykepleiere
Foto: Wiik, Eirill / SCANPIX

Helse og livsstil

Oppsummert

Risikoen for å dø av hjerte- og karsykdommer er halvert på 20 år. For kreft er risikoen redusert med 16 prosent. Nye tall fra Folkehelseinstituttet viser at nordmenn tar lavere risiko og at behandlingen er blitt bedre for mange sykdommer.

  • Nordland har høyest sykefravær

    Nordland har høyest sykefravær av alle fylkene i landet andre kvartal i år. Sammenlignet med samme periode i fjor, har Nordland en stor nedang i sykefraværet, mens resten av landet har større nedgang. – Det fortsatt er en jobb å gjøre for å få ned sykefraværet i Nordland, sier fylkesdirektør i Nav, Cathrine Stavnes. Sykefraværet er nå på 5,8 prosent.

  • Helsesista får Tabuprisen 2018

    Tale Maria Krohn Engvik, kjent som Helsesista, bryter ned fordommer og øker kunnskapen om psykisk helse, skriver Rådet for psykisk helse. Engvik driver snapchat-kontoen Helsesista der hun gir råd og svarer på spørsmål til mange titusen følgere.

  • 1 av 4 ungdommer dropper frokost

    1 av 4 unge mellom 13 og 16 år dropper frokost en eller flere ganger i uka. Det viser en undersøkelse Opinion har utført for blant annet Opplysningskontorene i landbruket. Undersøkelsen viser at det er store sosiale forskjeller i frokostspisingen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no