IS-krigere dømt i Norge

Fremmedkrigere

Oppsummert

Justisminister Tor Mikkel Wara varsler at tidligere IS-krigere med norsk pass kan få komme hjem, men at de i så fall vil bli straffeforfulgt for terror. E-tjenesten anslår at rundt 40 norske fremmedkrigere er i Syria og Irak.

 • Kosovo henter hjem IS-familier

  Flere titalls kvinner og barn som er i familie med kosoviske IS-krigere, er hentet hjem fra Syria. Familiene ble fløyet hjem lørdag under et strengt sikkerhetsoppbud. Over 300 kosoviske statsborgere har reist til Syria siden 2012. Rundt 70 er drept.

 • IS-kvinne kan få tolv års fengsel

  Kvinna frå Trøndelag som slutta seg til IS og no sit i ein leir i Syria, risikerer inntil tolv års fengsel om ho kjem tilbake til Noreg. Ho er førebels ikkje sikta, men PST starta terroretterforsking av ho for halvanna år sidan, skriv Adresseavisen.

 • Fremmedkriger fikk sju års fengsel

  En 30 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til sju år og tre måneders fengsel for å ha deltatt i terrororganisasjoner i Syria, skriver Stavanger Aftenblad. Mannen er opprinnelig uigur fra Kina, men kom til Norge i 2012.

 • Tyske IS-krigere kan miste pass

  Den tyske regjeringen vil ha en ny lov som gjør at fremmedkrigere med dobbelt statsborgerskap skal miste sitt tyske statsborgerskap. Loven vil ikke få tilbakevirkende kraft og vil ikke gjelde mindreårige.

 • SV: – IS-domstol er lite realistisk

  SV-politikar Petter Eide støttar justisminister Tor Mikkel Wara sitt ønske om ein eigen IS-domstol, men meiner det heile er lite realistisk. Ein slik domstol må bli etablert av Tryggingsrådet i FN, og stormaktene der er for splitta, meiner Eide.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no