IS-krigere dømt i Norge

Fremmedkrigere

Oppsummert

Justisminister Tor Mikkel Wara varsler at tidligere IS-krigere med norsk pass kan få komme hjem, men at de i så fall vil bli straffeforfulgt for terror. E-tjenesten anslår at rundt 40 norske fremmedkrigere er i Syria og Irak.

 • SV: – IS-domstol er lite realistisk

  SV-politikar Petter Eide støttar justisminister Tor Mikkel Wara sitt ønske om ein eigen IS-domstol, men meiner det heile er lite realistisk. Ein slik domstol må bli etablert av Tryggingsrådet i FN, og stormaktene der er for splitta, meiner Eide.

 • Norske IS-krigere på frifot

  Flere norske IS-krigere og deres koner skal være i live og på frifot i provinsen Idlib i Syria, sier kilder til NRK. 20 menn fra Norge er kanskje i regionen fortsatt. Det samme er 10 kvinner og rundt 30 barn mellom 0 og 11 år, forteller NRKs kilder.

 • Debatten: Barn av fremmedkrigere

  Hva gjør vi med norske barn av IS-krigere som sitter fast i en pøl av elendighet? Hva gjør vi med uskyldige barn av svikere av Norge? Det er temaene i programmet Debatten, som starter 21.20.

 • Norsk-svensk IS-medlem tatt

  Den norsk-svensk IS-krigeren Michael Skråmo er pågrepet av en kurdisk milits i Syria, melder SVT. Fra Syria drev han med IS-propaganda og oppfordret til terrorangrep i Sverige. Mannen er norsk statsborger, men vokste opp i Göteborg, skriver NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no