Hopp til innhold
Alec Baldwin
Foto: Jim Weber / AP

Fotograf skutt på filminnspilling

Oppsummert

Filmfotografen Halyna Hutchins døde av skadene hun fikk da hun ble skutt under innspillingen av filmen «Rust» i New Mexico. En revolver ble avfyrt av Alec Baldwin, som trodde den var uladd. Også regissøer Joel Souza ble skadd i hendelsen.

  • Våpenansvarlig på filmen "Rust" funnet skyldig i uaktsomt drap

    Den ansvarlige for våpen under innspillingen av filmen «Rust», Hannah Gutierrez, er funnet skyldig i uaktsomt drap, melder AFP.

    Filmfotograf Halyna Hutchens døde av et skudd fra en rekvisitt under innøvingen av en scene i New Mexico i 2021. Skuespiller Alec Baldwin, som hadde hovedrollen og var produsent, avfyrte det skjebnesvangre skuddet.

    Hun risikerer 18 måneders fengsel.

    Etterforskning etter skyting på filmsett
    Foto: AP
  • Forlik etter Baldwin-skytingen

    Produsenten bak filmen «Rust» har inngått forlik med Halyna Hutchins etterlatte. Innspillingen gjenopptas i januar, skriver Deadline. Det er enkemannen Matthew Hutchins som bekrefter dette til nettstedet.

    Skuespillerstjernen Alec Baldwin holdt våpenet som ble avfyrt ved et uhell 21. oktober i fjor. Han var også produsent for westerfilmen sammen med Rust Movie Productions.

  • Alec Baldwin kan bli siktet

    Alec Baldwin og tre andre kan bli siktet for skyteepisoden som skjedde på filmsettet til filmen «Rust» i oktober i fjor. Fotograf Halyna Hutchins ble skutt og drept da Baldwin holdt en Colt-revolver og siktet mot henne under prøver før et opptak. Våpenet, som skulle vært tomt, var ladet med skarpe kuler. Baldwin hevder selv at han ikke trakk av våpenet.

    Politiet i Santa Fe i USA har etterforsket saken i et år, og nå sier de at fire personer kan bli siktet for skytingen, En av dem er Alec Baldwin.

     Alec baldwin
    Foto: ANGELA WEISS / AFP
  • Familien til kamerakvinne saksøker Alec Baldwin

    Familien til Halyna Hutchins som ble skutt og drept på filmsettet til Rust går til søksmål.

    Hutchins ble drept da skuespiller og produsent Alec Baldwin rettet en Colt-revolver mot filmfotografen under øving til filmopptak i New Mexico 21. oktober. Den gikk av og traff henne. Regissør Joel Souza ble truffet i skulderen.

    Foruten Baldwin, har Hutchins etterlatte saksøkt en rekke andre personer knyttet til produksjonen.

    Fra før har flere tidligere medarbeidere fra filmsettet gått til søksmål. Produsentene er blitt kritisert for å skape et «utrygt arbeidsmiljø».

  • Baldwin føler ikke skyld

    Natt til fredag ble intervjuet med Hollywood-skuespiller Alec Baldwin sendt i USA. Dette er det første intervjuet skuespilleren har hatt etter at han skjøt og drepte en filmfotograf under innspillingen av filmen «Rust».

    Et av spørsmålene Baldwin fikk fra journalisten var om han følte skyld eller ei.

    – Nei. Nei. Jeg hadde kanskje tatt mitt eget liv om jeg trodde jeg var ansvarlig, og det sier jeg ikke med letthet, svarer skuespilleren, før han forteller at han drømmer om hendelsen konstant.

    – Det skal ikke være ekte ammunisjon noe som helst sted i nærheten av et filmsett. Jeg har ingenting å skjule, sa skuespilleren.

    Baldwin, sammen med andre produsenter av filmen, er saksøkt av flere tidligere medarbeidere fra filmsettet. Produsentene er blitt kritisert for å skape et «utrygt arbeidsmiljø».

    Alec Baldwin intervjues av ABC News
    Foto: Jeffrey Neira / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no