Hopp til innhold
Alec Baldwin
Foto: Jim Weber / AP

Fotograf skutt på filminnspilling

Oppsummert

Filmfotografen Halyna Hutchins døde av skadene hun fikk da hun ble skutt under innspillingen av filmen «Rust» i New Mexico. En revolver ble avfyrt av Alec Baldwin, som trodde den var uladd. Også regissøer Joel Souza ble skadd i hendelsen.

 • Forlik etter Baldwin-skytingen

  Produsenten bak filmen «Rust» har inngått forlik med Halyna Hutchins etterlatte. Innspillingen gjenopptas i januar, skriver Deadline. Det er enkemannen Matthew Hutchins som bekrefter dette til nettstedet.

  Skuespillerstjernen Alec Baldwin holdt våpenet som ble avfyrt ved et uhell 21. oktober i fjor. Han var også produsent for westerfilmen sammen med Rust Movie Productions.

 • Alec Baldwin kan bli siktet

  Alec Baldwin og tre andre kan bli siktet for skyteepisoden som skjedde på filmsettet til filmen «Rust» i oktober i fjor. Fotograf Halyna Hutchins ble skutt og drept da Baldwin holdt en Colt-revolver og siktet mot henne under prøver før et opptak. Våpenet, som skulle vært tomt, var ladet med skarpe kuler. Baldwin hevder selv at han ikke trakk av våpenet.

  Politiet i Santa Fe i USA har etterforsket saken i et år, og nå sier de at fire personer kan bli siktet for skytingen, En av dem er Alec Baldwin.

   Alec baldwin
  Foto: ANGELA WEISS / AFP
 • Familien til kamerakvinne saksøker Alec Baldwin

  Familien til Halyna Hutchins som ble skutt og drept på filmsettet til Rust går til søksmål.

  Hutchins ble drept da skuespiller og produsent Alec Baldwin rettet en Colt-revolver mot filmfotografen under øving til filmopptak i New Mexico 21. oktober. Den gikk av og traff henne. Regissør Joel Souza ble truffet i skulderen.

  Foruten Baldwin, har Hutchins etterlatte saksøkt en rekke andre personer knyttet til produksjonen.

  Fra før har flere tidligere medarbeidere fra filmsettet gått til søksmål. Produsentene er blitt kritisert for å skape et «utrygt arbeidsmiljø».

 • Baldwin føler ikke skyld

  Natt til fredag ble intervjuet med Hollywood-skuespiller Alec Baldwin sendt i USA. Dette er det første intervjuet skuespilleren har hatt etter at han skjøt og drepte en filmfotograf under innspillingen av filmen «Rust».

  Et av spørsmålene Baldwin fikk fra journalisten var om han følte skyld eller ei.

  – Nei. Nei. Jeg hadde kanskje tatt mitt eget liv om jeg trodde jeg var ansvarlig, og det sier jeg ikke med letthet, svarer skuespilleren, før han forteller at han drømmer om hendelsen konstant.

  – Det skal ikke være ekte ammunisjon noe som helst sted i nærheten av et filmsett. Jeg har ingenting å skjule, sa skuespilleren.

  Baldwin, sammen med andre produsenter av filmen, er saksøkt av flere tidligere medarbeidere fra filmsettet. Produsentene er blitt kritisert for å skape et «utrygt arbeidsmiljø».

  Alec Baldwin intervjues av ABC News
  Foto: Jeffrey Neira / AP
 • Baldwin sier han ikke trakk av

  Hollywood-stjernen Alec Baldwin har for første gang latt seg intervjue om hendelsen der han skjøt og drepte en filmfotograf under en innspillingen av filmen «Rust». ABC har sluppet en kort video på Twitter der Baldwin sier at han ikke trakk av våpnet. I videoen kan man se en tydelig preget Baldwin som gråter. Intervjuet skal sendes torsdag kveld, amerikansk tid.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no