Grensenkontroll Larvik havn
Foto: NRK

Grensekontroll

Oppsummert

I Norge er det skjerpet grensekontroll på ferjene som kommer fra Danmark, Sverige og Tyskland. Ordningen fra 2015 ble nylig forlenget fram til mai neste år. EU-kommisjonen varsler at den ønsker å avslutte den utvidede kontrollen.

 • EU vil ha vekk grensekontroll

  EU-kommisjonen mener tida er inne for å avvikle grensekontrollen som Norge og flere EU-land har innført. Kontrollene ble innført i kjølvannet av flyktningkrisen og terrorangrepene i flere europeiske land i 2015.

 • Norge forlenger grensekontrollen

  Norge forlenger den midlertidige grensekontrollen med et halvt år når den utløper i november. Det opplyser justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) til NTB. For at grensekontrollen oppheves, mener Wara at sikkerhetssituasjonen i Europa må bli bedre.

 • Norge forlenger grensekontrollen

  Norge har bestemt seg for å forlenge den midlertidige grensekontrollen på ferjekaier med ytterligere seks måneder. Dagens grensekontroll utløper den 11. mai. Nå har regjeringen bestemt seg for å forlenge den til november.

 • EU vil ha slutt på grensekontroll

  EU-kommisjonen vil avslutte den midlertidige grensekontrollen i Norge og andre europeiske land. Kontrollen ble innført i kjølvannet av flyktningkristen i 2015. I Norge gjelder dette kontroll av ferjepassasjerer fra Sverige, Danmark og Tyskland.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no