Hopp til innhold
Pils
Foto: Bierud, Espen / Espen Bierud/NRK

Forbudet mot alkoholreklame

Oppsummert

Regjeringen vil endre reklameforbudet for alkohol og i tillegg utrede mulighetene for direktesalg av alkohol fra norske småskalaprodusenter.

  • Utested i Gjøvik vurderer å begjære oppbud

    Gjøvik-restauranten Hygge vurderer å begjære oppbud hvis ikke kommunen betaler kostnadene ved å endre logoen til bedriften.

    Restauranten her en logo med et tydelig vinglass, og kommunen mener dette bryter med forbudet mot alkoholreklame, melder Oppland Arbeiderblad.

    Bedriften mener de har satt opp logoen i god tro.

    De viser til at akevittfestivalen har et tilsvarende vinglass i sin logo, og at kommunen til og med støtter denne festivalen økonomisk.

  • Vinflasker som lysestaker rammes ikke av alkoholreklameforbudet

    På generelt grunnlag mener Statsforvalteren at bruk av tomme vinflasker som lysestaker inne på et skjenkested ikke rammes av alkoholreklameforbudet.

    I februar i år fikk Matros i Stavanger beskjed om at de ikke fikk lov til å benytte tomme vinflasker som lysestaker.

    Dette mente nemlig skjenkekontrollen og Stavanger kommune var alkoholreklame.

    – Statsforvalteren har ikke mulighet til å kommentere enkeltsaker. Vår vurdering av ovennevnte spørsmål gis derfor på generelt grunnlag, skriver de på sine nettsider.

  • V gir flertall for alkoholreklame

    Regjeringen har flertall på Stortinget for ønsket om å lempe på reklameforbudet og tillate direktesalg av alkoholholdige drikker fra småskalaprodusenter. – Dagens regelverk er inkonsekvent når de som produserer en lovlig vare, ikke får lov til å omtale eller vise bilde av denne, sier Venstres nestleder Terje Breivik.

  • Krf er skeptiske til forslagene

    Regjeringen vil la bryggeriene gi forbrukerinformasjon om alkoholholdig drikke og tillate småprodusenter å selge sterkere varer.

    Regjeringen mykner opp alkoholloven
Regjeringen mykner opp alkoholloven

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no