Alkoholsalget har økt
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Alkohol

Oppsummert

Alkoholomsetningen målt i antall liter ren alkohol, gikk opp 0,2 prosent i årets første halvår, sammenlignet med samme periode i 2018, ifølge Statistisk sentralbyrå. Til sammen ble det omsatt 12.605.000 alkoholliter i denne perioden.

 • Forsøkte å stjele øl

  Politiet rykket til Rema 1000 i Trondheimsveien i Oslo, etter at to menn forsøkte å tilegne seg en sekspakning øl ved å true med kniv. Politiet pågrep én av mennene etter en kort løpetur.

 • E-postaksjon mot drikking virket

  Et enkelt eksperiment fikk 500 danske studenter til å kutte alkoholinntaket med 17 prosent. Studentene ved Aarhus Univærsitet fikk e-poster og tekstmeldinger om sosiale normer og strategier for å kunne drikke mindre på fest, melder Danmarks Radio.

 • FHI: – Fornuftig med skjenkestopp

  Folkehelseinstituttet (FHI) stiller seg bak vedtaket om at utesteder over hele landet må stenge alkoholserveringen ved midnatt. – Vi mener regjeringens vedtak er fornuftig fra et smittevernsynspunkt, sier overlege Preben Aavitsland i FHI til NTB.

  Øl servering uten mat
  Foto: Vidar Ruud
 • Menn drikker mer enn kvinner

  Menn drikker betydelig mer enn kvinner i enkelte anledninger. Det viser en fersk undersøkelse fra Ipsos. 30 prosent av mennene svarte at de drakk 6 alkoholenheter eller mer sist de var på byen, mot kun 14 prosent av kvinnene.

 • Vil ha alkolås på resept

  MA-Rusfri Trafikk og Legeforeningen frykter at mange med alkoholproblemer vegrer seg for å be legen om hjelp av frykt for å miste førerkortet. De vil at leger skal få mulighet til å skrive ut alkolås som et alternativ til å ta fra folk førerkortet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no