Alkoholsalget har økt
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Alkohol

Oppsummert

Alkoholomsetningen målt i antall liter ren alkohol, gikk opp 0,2 prosent i årets første halvår, sammenlignet med samme periode i 2018, ifølge Statistisk sentralbyrå. Til sammen ble det omsatt 12.605.000 alkoholliter i denne perioden.

 • Alkoholsalget har økt svakt

  Vi drikker mer brennevin, mens salget av øl har gått ned. Det viser tall fra første halvår av 2019, sammenlignet med samme periode året før, ifølge SSB. Alkoholomsetningen målt i antall liter ren alkohol, gikk opp 0,2 prosent i årets første halvår.

 • Ansatte i privat sektor drikker mer

  Drikking i arbeidstiden er dobbelt så høy i privat sektor sammenlignet med offentlig sektor. Det viser en rapport fra Folkehelseinstituttet, skriver Aftenposten. En større andel ansatte i privat sektor oppgir å drikke seg tydelig beruset på jobb.

 • Polet sel stadig meir alkoholfritt

  Salet av alkoholfri drikke har skutt i vêret. – Ein kjempetrend som berre blir sterkare, seier pressekontakt Hege-Lill Hagen Asp hjå Vinmonopolet. Mange starter 2019 med noen «hvite» og alkoholfrie uker, i tillegg er det ein «edrutrend» blant ungdom.

 • Foreslår å forby pappvin

  Et pappvinforbud kan redde 30 liv i året, mener Helsedirektoratet. Derfor foreslår de å avskaffe vin i store forpakninger. Årsaken er ifølge direktoratet at folk drikker mer dersom de har en åpnet treliter i skapet, enn om man må åpne en flaske.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no