Valgkampåpning i Stavanger
Foto: Inger Johanne Stenberg / NRK

Politikk (Rogaland)

 • Liadal vil nekte straffskyld

  Ap-politiker Hege Haukeland Liadal fra Haugesund vil nekte straffskyld når Oslo tingrett skal behandle bedrageritiltalen mot henne om feil i reiseregninger. Det melder NTB.

  Tirsdag starter rettssaken mot Liadal i Oslo tingrett. Liadal er tiltalt for grovt bidrageri etter en avsløring i Aftenposten i 2019 viste at hun som stortingsrepresentant hadde levert falske reiseregninger til Stortinget.

  Ifølge tiltalen, som omfatter 61 slike forhold, skal Liadal fra 2016 til 2018 ha begått grovt bedrageri av 118.000 kroner. Det var Stortinget som anmeldte Liadal etter avisartikkelen.

  Liadal har innrømmet at hun har gjort feil og dummet seg ut, men vil ikke erkjenne straffskyld når saken starter. Liadal har erkjent straffskyld for grovt uaktsomt bedrageri, men ikke grovt forsettlig bedrageri.

  – Hun erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen, sier advokat Erik Lea, som forsvarer Liadal, til NTB.

  Rettssaken starter i Oslo tingrett tirsdag 2. november hvor det er satt av hele 32 rettsdager til behandling av saken.

  Liadal gikk ut av Stortinget etter valget i høst og får til og med desember etterlønn fra Stortinget.

 • – En dødslinje for norsk industri

  Rødt vil stanse den nye kraftkabelen North Sea Link som går fra Suldal til Newcastle. Kabelen skal etter planen åpne i oktober.

  Mímir Kristjánsson i Rødt Rogaland mener kabelen vil innebære en eksport av norsk strøm og import av utenlandske strømpriser.

  Han avviser at strømkabelen også fører med seg verdifull verdiskapning:

  – Tvert imot. Eksport av strøm som råvare er en dødslinje for norsk industri og verdiskapning. Vi har klart å bygge kraftkrevende industri i dette landet, som smelteverk på Karmøy og i Sauda. Og nå skal det bygges batterifabrikker flere steder. Det er mye bedre for verdens klima og norsk verdiskapning at vi beholder strømmen og bruker den til noe, framfor å sende den rett ut av landet, sier Kristjánsson.

  Olje- og energiminister Tina Bru (H) mener Norge verken har mulighet til eller er tjent med å stanse handel over utenlandskablene for å forsøke å påvirke strømprisene.

 • Frp-veteran valgte heller Sian

  En Frp-veteran i Rogaland har meldt seg ut av partiet fordi han ikke fikk lov til å være medlem av Stopp islamiseringen av Norge (Sian).

  Det skriver avisa Vårt Land.

  – Han fikk valget, enten er du medlem av Fremskrittspartiet eller Sian. Det er ikke mulig å være begge deler, sier leder Kristoffer Birkedal i Sandnes Frp.

  Vårt Land har forsøkt å komme i kontakt med partiveteranen, uten å lykkes.

 • Rogaland Frp vil inn i regjering

  Rogaland Frp sparket i gang sin valgkamp lørdag, med et ønske om å ta partiet inn i regjering igjen og få Ketil Solvik-Olsen som olje- og energiminister.

  Det melder NTB.

  Stortingsrepresentant og listetopp for Fremskrittspartiet i Rogaland, Roy Steffensen, lanserte forslaget da partiets valgkamp startet i Sandnes lørdag.

  – Målet med valgkampen er å få et godt valgresultat for Frp, komme inn i regjering med Høyre og få Ketil Solvik-Olsen som olje- og energiminister, sier Steffensen til byrået.

  Flere lokallag i flere partier sparket i gang valkampen lørdag.