Hopp til innhold

Eurovision 2022

Oppsummert

Ukraina og hiphopgruppa Kalush Orchestra med sangen «Stefania» vant Eurovision Song Contest 2022. Det er foreløpig usikkert hvor neste års utgave av musikkfesten blir arrangert som følge av krigen i Ukraina.

 • 1,2 millioner nordmenn så finalen i Eurovision

  1,2 millioner nordmenn så Ukraina vinne Eurovision 2022 i Torino i Italia på lørdag. Det utgjorde ni av ti TV-seere, som er ny rekord.

  – Markedsandelen på NRK1 var på hele 89 prosent, som er det høyeste vi har målt med moderne TV-målinger, sier analytiker Maren Eline Fossan i NRK til Kampanje.

  TV-målingen fra Kantar går tilbake til 2000.

  Målt i antall seere var det en nedgang på 275.000 fra i fjor. Da var seerandelen 85,7 prosent.

  Totalt ble finalen sett av nærmere 200 millioner mennesker.

 • Nato-leder gratulerer Ukraina med ESC

  Natos visegeneralsekretær Mircea Geoană mener Ukrainas seier i Eurovision Song Contest (ESC) viser støtten til landet.

  – Jeg vil gratulere Ukraina med å ha vunnet Eurovision-konkurransen, og dette er ikke noe jeg tar lett på. For vi så i går den enorme offentlige støtten fra hele Europa og Australia, sier Geoană, ifølge AFP.

 • EBU måtte skrote jurystemmer fra seks land

  Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) oppdaget under stemmegivningen i Eurovision Song Contest lørdag uregelmessigheter i jurystemmene fra seks land.

  EBU beslutter derfor, ifølge regelverket, å underkjenne disse stemmene i samarbeid med selskapet som står for den tekniske delen av avstemmingen.

  Stemmene fra disse landene ble derfor kalkulert på basis av resultatene fra andre land med lignende stemmegivning, opplyser EBU i en pressemelding. Det blir ikke opplyst hvilke land det gjelder. (NTB)

 • Zelenskyj vil arrangere Eurovision i Mariupol

  Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gratulerer Kalush Orchestra med seieren i årets Eurovision Song Contest og sier han vil arrangere finalen i Mariupol.

  – Vårt mot imponerer verden, musikken vår erobrer Europa. Neste år skal Ukraina være vertskap for Eurovision, skriver den ukrainske president på Telegram.

  Han viser til at det er tredje gang landet vinner sangkonkurransen, og at det nok ikke blir den siste. (NTB)

Ukraina vann Eurovision

Her blir Tix avslørt som DJ Astronaut

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no