Hopp til innhold
Memer om Erna Solbergs bursdag

Erna Solberg

 • Høyre vil ha kraftpakke for solenergi

  Høyre-leder Erna Solberg tar til orde for mer bruk av solenergi i næringsbygg. Dagens regelverk er for komplisert, mener hun.

  Ifølge Solberg må offentlige myndigheter kartlegge hvilke av sine tak som egner seg for solceller. Staten må gå foran på egne bygg, mens Enova skal få i oppdrag å utforme en tidsbegrenset støtteordning som er enkel og ubyråkratisk for næringsbygg.

  – Dessverre er regelverket fortsatt for tungvint. Derfor foreslår Høyre en skikkelig kraftpakke på sol, kunngjorde Solberg på Høyres gruppekonferanse tirsdag.

  Der var partiets stortingsgruppe og sentralstyre samlet for å markere inngangen til en ny politisk høst.

  (NTB)

  Erna Solberg
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
 • Guri Melby ber Erna Solberg bli med på å stanse oljefelt

  I sin tale til landsstyret kom Venstre-leder Guri Melby med en direkte utfordring til sin gamle sjef om å skrote det omstridte Wisting-feltet.

  Våren 2020 innførte Stortinget gunstige skattebetingelser for oljenæringen. Tidligere statsminister Erna Solberg har sagt hun angrer.

  Venstre-leder Guri Melby mener at den omstridte utbyggingen av Wisting-feltet ikke hadde vært lønnsomt uten skattepakken. Hun kom derfor med en utfordring til sin gamle sjef i en tale til landsstyret lørdag.

  – Hvis du virkelig mener at den skattepakken var unødvendig, gå sammen med Venstre, så stemmer vi mot denne utbyggingen, sa Melby.

  Wisting-feltet ligger i Barentshavet, rundt 30 mil nord for kysten av Finnmark. Det er planlagt å bygge ut dette feltet, noe som er omstridt og har møtt motstand fra flere hold på grunn av bekymring rundt klima- og miljøkonsekvensene. Stortinget kan imidlertid stemme nei til utbyggingsplanene av oljefeltet. (NTB)

  Statsminister Erna Solberg
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Solberg har fått FN-verv

  Høyre-leder og tidligere statsminister Erna Solberg startet i mars et arbeid i FN-regi for å hjelpe små øystater som står i fare for å havne under vann på grunn av klimaendringene. Det skriver Dagbladet.

  Hun skal lede et høynivåpanel sammen med statsministeren i Antigua og Barbuda

  – Dette nye FN-oppdraget er i tråd med de internasjonale prioriteringene jeg hadde som statsminister. Altså fokus på hav, utdanning og bærekraftsmålene, sier Solberg til avisen.

 • Her handler Erna på Ikea

  Avtroppende statsminister Erna Solberg la torsdag kveld ut et bilde på Instagram av henne og ektemannen Sindre Finnes på handletur på IKEA.

  – Vanlige folk på handletur på IKEA. Trenger kommoder. Og skap når man er på flyttefot, skriver Solberg.

  Erna og Sindre på Ikea
  Foto: Instagram
 • Solberg: – Et privilegium

  Avtroppende statsminister Erna Solberg (H) overleverte nøklene til Statsministerens kontor til sin etterfølger Jonas Gahr Støre (Ap) rundt klokken 14 torsdag.

  – Det er vemodig å overlate kontoret til noen andre, men jeg har lyst til å si at du møter et SMK (Statsministerens kontor, red.anm.) som er et fantastisk sted å være, sa Solberg.

  Hun sa også at hun ikke visste om Støre hadde flere hår som kunne bli grå, men at det også kunne være krevende å styre Norge.

  – Det er slik at jeg føler at jeg leverer fra meg et Norge som er i god stand. Det er et land det er et privilegium å lede.

  Jonas Gahr Støre takket av Solberg.

  – Jeg legger politikken til side, og vil bruke denne anledningen til å takke deg, sa Støre.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no