Hopp til innhold
NRKVALG Erna Solberg taler til Høyres valgvake etter valgnederlaget. Valgvaker i Oslo på valgdagen 13. september 2021. Foto: Eskil Wie Furunes / NRK
Foto: Eskil Wie Furunes / NRK

Partiet Høyre

Oppsummert

Høyre er blant de største politiske partiene i Norge, og ble stiftet i 1884. Erna Solberg har ledet partiet siden 2004.

 • Aftenposten: Stortingsvara fra Senterpartiet har meldt seg inn i Høyre og Europabevegelsen

  Vararepresentant på Stortinget, Haakon Skramstad, har meldt seg ut av Senterpartiet og inn i Høyre, melder Aftenposten. Han har også meldt seg inn i Europabevegelsen.

  – Senterpartiet fører ikke lenger tydelig, god gammeldags senterparti-politikk, sier han til avisen.

  Skramstad sier også at han alltid har vært interessert i EU-politikk, og har vært Sp-medlem på tross av det.

 • Mudassar Kapur ny leder i Oslo Høyre

  Mudassar Kapur ble under Oslo Høyres årsmøte enstemmig valgt til ny leder av Oslo Høyre. Kapur tar over ledervervet etter Morten Steenstrup som har ledet Oslo Høyre siden 2022.

  – Det er en stor ære å bli valgt til leder av Oslo Høyre. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet sammen med resten av ledelsen og hele organisasjonen. Sammen skal vi bygge videre på det gode arbeidet og sikre valgseier i 2025 og Høyre tilbake i regjering, sier Kapur i en pressemelding.

  Mudassar Kapur (46) har utdanning i markedsføring, merkevarebygging og ledelse fra BI, og sitter i dag på Stortinget.

  Han ble valgt inn i 2013 og har siden det vært leder av finanskomiteen, medlem av Valgkomiteen, og sitter nå som medlem av kommunal- og forvaltningskomiteen.

  Kapur får med seg Ingeborg Tennes som nestleder.

  Mudassar Kapur
  Foto: Høyre
 • Høyre vil ha full granskning av æreskriminalitet

  Høyre ber regjeringen sette ned en offentlig æreskriminalitetskommisjon som skal gå gjennom. Arbeiderpartiet er positive.

  – Ofrene for æresrelatert kriminalitet skal vite at vi er på deres side. Nok er nok. Høyre vil be regjeringen om full gransking, sier innvandringspolitisk talsperson Mari Holm Lønseth (H) i en pressemelding.

  Høyre mener kommisjonen blant annet må utarbeide anbefalinger som kan bidra til at fremtidige tilfeller forebygges og forhindres.

  – Vi må gjøre mer for å knuse det brutale kontrollregimet mange, særlig kvinner og barn med minoritetsbakgrunn, lever under i dag, sier Lønseth.

  NRK publiserte denne uken en dokumentarserie om æreskriminalitet.

  «Nora» er redd foreldra har spora henne opp, og må rømme frå Oslo. På Stovner blir tvangsekteskapssaka avgjord.
 • Solberg mot ungdomskriminalitet:

  Høyre lanserer ti tiltak partiet mener vil bekjempe ungdomskriminalitet.

  I en tale advarer Høyre-leder Erna Solberg til 120 Høyre-folk, inkludert sentralstyret og stortingsgruppen, mot import av kriminelle nettverk fra blant annet Sverige.

  Mer systematisk arbeid, ifølge Solberg, vil hindre ungdommene fra å havne i kriminelle miljøer, og for at de som allerede har en fot innenfor, kommer seg ut av det.

  – Derfor vil Høyre etablere et landsdekkende institusjonstilbud for barn som har begått alvorlige eller gjentatte lovbrudd med minst 25 institusjonsplasser.

  I tillegg til å etablere et landsdekkende institusjonstilbud for barn som har begått alvorlige eller gjentatte lovbrudd, åpner partiet for bruk av fotlenke, hurtigspor i domstolene og skjerpet krav til foreldreinvolvering.

 • Solberg vil vurdere flyktning-kriterier

  Høyre-leder Erna Solberg varsler at partiet vil vurdere om personer fra hele Ukraina trenger kollektiv beskyttelse.

  Kollektiv beskyttelse gis i tilfeller hvor det kommer mange flyktninger fra samme land samtidig, og en anser at alle har behov for beskyttelse.

  – Jeg mener det er et vilkår vi må se på, og det er om vi skal definere hele Ukraina som et område for kollektiv beskyttelse eller om det er deler av landet som er roligere og derfor ikke trenger kollektiv beskyttelse, sa Solberg i Politisk kvarter.

  Solberg mente også at et strammere boligmarked ville gjøre det vanskelig å ta imot like mange flyktninger fra Ukraina fremover.

  – Vi må være tydelige på at vi ikke skal ta imot flere enn andre land. Det betyr at vi må adressere det spørsmålet som jeg synes er viktig, nemlig at Norge er mer attraktivt blant ukrainske flyktninger å komme til enn nabolandene våre, sa hun videre.

  Pressetreff med Erna Solberg om økokrims beslutning
  Foto: Heiko Junge / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no