Erna Solberg under Høyres landsmøte
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Partiet Høyre

Oppsummert

Høyre avholder sitt landsmøte på Gardermoen i Akershus i helgen.

 • Høyre og Ap bruker mest på valgkamp

  Det er store forskjeller i hva de ni stortings-partiene bruker på høstens valgkamp. Det melder P4, som har samlet de sentrale budsjettene fra partiene. Høyre og Arbeiderpartiet bruker mest med 18 millioner kroner. I andre enden er MDG med 1 million.

  Erna Solberg
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sanner håper på løsning

  Første nestleder i Høyre, Jan Tore Sanner, håper regjeringspartiene blir enige om bompengeavtale. Frps landsstyre har godkjent en avtaleskisse, som Venstre sier nei til. – Dette diskuteres blant partilederne, og jeg tror på en løsning, sier Sanner.

 • Høyre vil øke forsvarsbudsjettet

  Høyre vil trappe opp bevilgningene til Forsvaret slik at disse kommer opp i 2 prosent av BNP innen 2024. Det ble vedtatt på landsmøtet i dag. Oppnåelsen avhenger imidlertid av årlige budsjettprioriteringer og utvikling av BNP.

 • Støtter fri fordeling av permisjon

  Høyres landsmøte har også vedtatt at de skal ha som langsiktig mål at familiene selv skal få fordele foreldrepermisjonen.

 • Er imot tiggeforbud

  Høyres landsmøte er også imot tiggeforbud. De har vedtatt at alle mennesker har rett til å be om hjelp når de trenger det, også når det skjer i form av tigging

Erna Solbergs tale til Høyres sentralstyre om den politiske situasjonen etter abortdemonstrasjonene

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no