Hopp til innhold
NRKVALG Erna Solberg taler til Høyres valgvake etter valgnederlaget. Valgvaker i Oslo på valgdagen 13. september 2021. Foto: Eskil Wie Furunes / NRK
Foto: Eskil Wie Furunes / NRK

Partiet Høyre

Oppsummert

Høyre er blant de største politiske partiene i Norge, og ble stiftet i 1884. Erna Solberg har ledet partiet siden 2004.

  • Erna Solberg om Listhaugs avklaring: – Lover veldig godt

    Høyre-leder Erna Solberg er glad for at Frp-leder Sylvi Listhaug i sin landsstyretale fastslo at Frps mål i valget 2025 er et regjeringssamarbeid med Høyre.

    – Jeg er veldig glad for at både Frp, Venstre og KrF så tydelig slår fast at de ønsker å bytte ut Støre-regjeringen, og at de alle gjerne vil samarbeide med Høyre. Jeg tror aldri hele borgerlig side har vært så samlet, så lenge før et stortingsvalg, som nå. Det lover veldig godt, sier Solberg i en kommentar til NTB.

  • Venstre åpner for Solberg som statsministerkandidat

    Tirsdag kveld var Venstre-leder Guri Melby blant gjestene i Aftenpoddens liveinnspilling på Sentrum Scene i Oslo.

    Der sier hun at i en borgerlig regjering vil Venstre være med.

    – Vi vil samarbeide med Høyre. Erna Solberg har en stor jobb med å bygge opp tillit. Å sette seg på sidelinja fordi hun har gjort feil er ikke i mitt DNA, sier Melby.

    Habilitetssaken står ikke i veien for Solberg som statsministerkandidat. Høyre velger selv sin statsministerkandidat, og nå er Høyre klart størst, sier Venstre-lederen.

  • Aftenposten: Stortingsvara fra Senterpartiet har meldt seg inn i Høyre og Europabevegelsen

    Vararepresentant på Stortinget, Haakon Skramstad, har meldt seg ut av Senterpartiet og inn i Høyre, melder Aftenposten. Han har også meldt seg inn i Europabevegelsen.

    – Senterpartiet fører ikke lenger tydelig, god gammeldags senterparti-politikk, sier han til avisen.

    Skramstad sier også at han alltid har vært interessert i EU-politikk, og har vært Sp-medlem på tross av det.

  • Mudassar Kapur ny leder i Oslo Høyre

    Mudassar Kapur ble under Oslo Høyres årsmøte enstemmig valgt til ny leder av Oslo Høyre. Kapur tar over ledervervet etter Morten Steenstrup som har ledet Oslo Høyre siden 2022.

    – Det er en stor ære å bli valgt til leder av Oslo Høyre. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet sammen med resten av ledelsen og hele organisasjonen. Sammen skal vi bygge videre på det gode arbeidet og sikre valgseier i 2025 og Høyre tilbake i regjering, sier Kapur i en pressemelding.

    Mudassar Kapur (46) har utdanning i markedsføring, merkevarebygging og ledelse fra BI, og sitter i dag på Stortinget.

    Han ble valgt inn i 2013 og har siden det vært leder av finanskomiteen, medlem av Valgkomiteen, og sitter nå som medlem av kommunal- og forvaltningskomiteen.

    Kapur får med seg Ingeborg Tennes som nestleder.

    Mudassar Kapur
    Foto: Høyre
  • Høyre vil ha full granskning av æreskriminalitet

    Høyre ber regjeringen sette ned en offentlig æreskriminalitetskommisjon som skal gå gjennom. Arbeiderpartiet er positive.

    – Ofrene for æresrelatert kriminalitet skal vite at vi er på deres side. Nok er nok. Høyre vil be regjeringen om full gransking, sier innvandringspolitisk talsperson Mari Holm Lønseth (H) i en pressemelding.

    Høyre mener kommisjonen blant annet må utarbeide anbefalinger som kan bidra til at fremtidige tilfeller forebygges og forhindres.

    – Vi må gjøre mer for å knuse det brutale kontrollregimet mange, særlig kvinner og barn med minoritetsbakgrunn, lever under i dag, sier Lønseth.

    NRK publiserte denne uken en dokumentarserie om æreskriminalitet.

    «Nora» er redd foreldra har spora henne opp, og må rømme frå Oslo. På Stovner blir tvangsekteskapssaka avgjord.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no