NRK Meny
Normal

Tsunami-varsel etter jordskjelv utenfor El Salvador

Det ble sendt ut tsunamivarsel, etter at et kraftig jordskjelv rammet kysten utenfor El Salvador tirsdag morgen. Minst en person omkom i jordskjelvet.

Laster kart, vennligst vent...

Det omtalte jordskjelvet gikk rundt 170 kilometer sørøst for El Salvadors hovedstad San Salvador, og er markert med en stor, rød ring. De røde markeringene på kartet viser skjelv som har gått det siste døgnet, basert på tall fra USGS.

Nyhesbyrået AFP melder at skjelvet, som gikk rundt klokken 06.30 tirsdag morgen norsk tid, ble målt til å være 7,4 i styrke, ifølge the US Geological Survey (USGS).

Episenteret for skjelvet var i Stillehavet, 170 kilometer sørøst for hovedstaden San Salvador. Ifølge USGS gikk skjelvet på mellom 66 og 70 kilometers dyp.

Ordføreren i byen San Miguel opplyser ifølge nyhetsbyrået AFP at minst én person døde som følge av jordskjelvet. Mannen omkom etter at en lysmast falt over mannen i byen som ligger 135 kilometer øst for hovedstaden.

Flere vegger skal også ha falt sammen i San Miguel, men det er foreløpig ikke meldt om andre skader.

Det ble utstedt et tsunamivarsel etter skjelvet. Dette varselet gjaldt kysten av Nicaragua, Honduras og El Salvador. Kort tid etter skjelvet meldte imidlertid Pacific Tsunami Warning Center at det likevel ikke er fare for noen tsunami.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt