NRK Meny
NOAH aksjonerer for dyrepoliti i Kristiansand
Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Dyrepoliti og dyrevelferd

Oppsummert

Sør-Trøndelag politidistrikt får en egen dyrekrim-gruppe som et prøveprosjekt i tre år, opplyser landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp).

 • Slaktar dyr med tvang

  Mattilsynet tvangsslaktar om lag 200 storfe og 100 slaktegris frå ein gard på Sola. Bakgrunnen er at Mattilsynet meiner eigaren over lang tid har stelt dårleg med dyra. Saka handlar om at eigarskapet til dyr blir overført til andre for å omgå dyrevelferdslova, seier avdelingssjef Odd Ivar Berget. Eigaren har brote aktivitetsforbodet og dyra har no eigar nummer tre, seier Berget, og Mattilsynet har difor avvikla dyrehaldet i dag.

 • Gebyr etter brudd på dyrevelferd

  Slakter Jens Eide får et gebyr på 52.450 kroner fra Mattilsynet etter brudd på dyrevelferdsloven, skriver Fædrelandsvennen. Slakteriet reagerer ifølge avisen på saksgangen. Nå vurderer firmaet å ta saken til retten.

  Slakter Jens Eide
  Foto: Sigtor Kjetså / NRK
 • 25 dyrehold ble avviklet

  I 2017 ble 25 dyrehold avviklet i Rogaland. I går la Mattilsynet frem sin årsrapport for 2017. Der kom det frem at en av de største utfordringene i fjor var dårlig dyrevelferd i mange slaktegrisbesetninger.

  Nortura-bonde Selvdød gris
  Foto: Mattilsynet
 • Dyrepark kan bli avviklet

  Haugaland Zoo på Torvastad klaget på Mattilsynets vedtak om avvikling av parken, men nå er det avgjort at klagen ikke førte frem skriver, Haugesunds Avis. Det betyr at parken har frist ut måneden med å avvikle driften eller oppfylle kravene i vedtaket om å få plass et aksjeselskap og en styreleder som kan drive parken videre.

 • Lover høy aktivitet i Mattilsynet

  Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) vil ikke tallfeste Mattilsynets tilsynsbesøk, men sier at «aktiviteten skal være høy». Etter budsjettkuttet på 25 millioner ba Geir Pollestad (Sp) om garanti for at antallet tilsyn, 73.000 i fjor, opprettholdes.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no