NOAH aksjonerer for dyrepoliti i Kristiansand
Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Dyrepoliti og dyrevelferd

Oppsummert

Sør-Trøndelag politidistrikt får en egen dyrekrim-gruppe som et prøveprosjekt i tre år, opplyser landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp).

 • Nytt dyrepoliti i Rogaland

  Rogaland får no som det andre fylket i landet eit dyrepoliti. Siden april i fjor har Sør-Trøndelag hatt ei egen dyrekrim-gruppe, og i dag utvida landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) ordninga til enda eit fylke.

 • Ny forskrift om dyrevelferd

  Mattilsynet har fastsatt en ny forskrift om dyrevelferd ved fremvisning av dyr. Forskriften gjelder dyreparker, sirkus og andre arrangementer. Den inneholder krav til hvordan dyrene skal behandles og krav til kompetanse hos dem som viser frem dyrene.

 • Måtte avlive rundt 50 katter

  En mann i 70-åra er tiltalt for brudd på loven om dyrevelferd etter at Mattilsynet måtte avlive rundt 50 katter inne på eiendommen hans. Ifølge tiltalen har ikke mannen gitt kattene tilstrekkelig stell, og mange av dem var både syke og avmagrede.

 • Krever faste husdyrtilsyn

  Veterinærforeningen vil redusere antall dyretragedier i Norge og mener norske husdyrbesetninger bør kontrolleres av veterinær to ganger i året, skriver Nationen. EUs nye dyrevelferdslov, som Norge følger gjennom EØS, trer ikke i kraft før om fem år.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no