NRK Meny
NOAH aksjonerer for dyrepoliti i Kristiansand
Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Dyrepoliti og dyrehelse

Oppsummert

Sør-Trøndelag politidistrikt får en egen dyrekrim-gruppe som et prøveprosjekt i tre år, opplyser landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp).

 • Flyforbod for dyr med flat snute

  Flyselskapet Norwegian forbyr flyreiser for hund og katt med flate snuter. Selskapet meiner det er stor risiko for at dyra kan få pusteproblem og stressreaksjonar om bord. Norges største hundeeigarforbund, Norsk Kennel Klub, er kritisk til forbodet.

 • For mykje liding på utmarksbeite

  Mattilsynet meiner for mange dyr lid og dør på utmarksbeite, meiner Mattilsynet. Styresmaktene vil no sette ei grense for kva som kan reknast som akseptable tap, skriv Nationen. Dette skal dei gjere i samarbeid med næringa.

 • Slaktar dyr med tvang

  Mattilsynet tvangsslaktar om lag 200 storfe og 100 slaktegris frå ein gard på Sola. Bakgrunnen er at Mattilsynet meiner eigaren over lang tid har stelt dårleg med dyra. Saka handlar om at eigarskapet til dyr blir overført til andre for å omgå dyrevelferdslova, seier avdelingssjef Odd Ivar Berget. Eigaren har brote aktivitetsforbodet og dyra har no eigar nummer tre, seier Berget, og Mattilsynet har difor avvikla dyrehaldet i dag.

 • Gebyr etter brudd på dyrevelferd

  Slakter Jens Eide får et gebyr på 52.450 kroner fra Mattilsynet etter brudd på dyrevelferdsloven, skriver Fædrelandsvennen. Slakteriet reagerer ifølge avisen på saksgangen. Nå vurderer firmaet å ta saken til retten.

  Slakter Jens Eide
  Foto: Sigtor Kjetså / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no