NRK Meny
Jan Erik Søndeland i budsjettdebatt
Foto: Ingvald Nordmark / NRK

Stavanger kommune

Oppsummert

Mandag behandler bystyret rådmannens forslag til Stavanger-budsjett for 2018. Kommunen skal investere 5.3 milliarder kroner de neste fire årene.

 • Bedre luftkvalitet

  Luftkvaliteten i Stavanger har blitt bedre. Periodene med røde utslag på målingene er blitt kortere etter at det ble innført piggdekkavgift og andre tiltak for å bedre luftkvaliteten, ifølge helsesjefen i Stavanger.

  Kannik-krysset i Stavanger med stor biltrafikk
  Foto: Ingvald Nordmark / NRK
 • Vil bevare jugendhus og toaletter

  I de nye planene for Nytorget i Stavanger, vil politikerne også bevare mye av det gamle. En trehusrekke, jugendhuset og toalettene blir stående. Det som blir nytt, er blant annet flere kontorplasser og en mindre parkeringsplass under torget.

  Nytorget i Stavanger
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
 • Nytorget blir kontormekka

  Flertallspartiene i Stavanger er enige om hvordan de skal utvikle Nytorget. Det skal blant annet bygges et stort antall kontorplasser, sier varaordfører Bjørg Tysdal Moe (KrF). Hun tror Nytorget vil kunne huse omkring 1.000 arbeidsplasser.

  Flertallspartiene i Stavanger på Nytorget
  Foto: Ingvald Nordmark / NRK
 • Vannledningsbrudd på Storhaug

  Det har vært et vannledningsbrudd i Lysefjordgata i bydelen Storhaug i Stavanger. Beboere i området vil nok oppleve brunt vann i springen utover dagen, melder Brannvesenet som er på stedet.

  Vannlekkasje på Storhaug
  Foto: Morten Nesvik / NRK
 • Aukar eigedomsskatten i 2018

  Opposisjonspartia, Ap, SV, Raudt og MDG, aukar eigedomsskatten med 81 millionar kroner i 2018, for å finansiera sine forslag. Det betyr ein auke frå tre til fire promille. I 2017 er eigedomsskatten 3738 kroner for ein gjennomsnittsbustad på 120m2.