Mann i Heimevernet med våpen og kamuflasjeklær
Foto: Richard Brevik

Det norske Forsvaret

Oppsummert

Regjeringen sier ja til å doble antall amerikanske soldater på norsk jord, fra 330 til 700. Soldatene er i dag stasjonert i Trøndelag, men regjeringen sier at noen kan stasjoneres i Troms.

 • Flere frostskader i Forsvaret

  Det oppsto flere frostskader blant soldater og befal de tre første månedene i år enn det vanligvis gjør på et helt år. 150 soldater fikk diagnosen frostskade, og det kan være alvorlig, sier oberstløytnant Arne Johan Norheim i Forsvarets sanitet.

 • Innfrir ikke Natos forventninger

  Den norske forsvarssjefen sier at Norge ikke klarer å innfri Natos forventninger knyttet til kampfly, fregatter og hærstyrker til Natos beredskapsstyrke. Det skriver VG.

 • 60 norske soldatar til Mali

  60 norske soldatar reiser tirsdag til Mali som ein del av FNs fredsbevarande styrkje MINUSMA. Dei skal vere der i seks månadar. Noreg sender også eit transportfly som skal frakte etterforsyninger av proviant, drivstoff og personell, skriv NTB.

 • Oppdrag om å styrke Forsvaret

  Forsvarssjefen har fått i oppdrag å levere inn sitt fagmilitære innspill innen 8. oktober, før regjeringen legger frem neste langtidsplan våren 2020. Målet er å finne ut hvordan Forsvaret kan styrkes i møte med en ny og usikker sikkerhetssituasjon.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no