NRK Meny
Mann i Heimevernet med våpen og kamuflasjeklær
Foto: Richard Brevik

Det norske Forsvaret

Oppsummert

Regjeringen sier ja til å doble antall amerikanske soldater på norsk jord, fra 330 til 700. Soldatene er i dag stasjonert i Trøndelag, men regjeringen sier at noen kan stasjoneres i Troms.

 • Nasjonal cybersikkerhet styrkes

  I løpet av høsten etablerer Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) et nasjonalt cybersikkerhetssenter, melder Finansavisen. Hovedleveransene vil være rettet mot Forsvarets behov, men blir samtidig utformet slik at de kan gjenbrukes i sivil sektor.

 • Moxnes kritisk til satelittprosjekt

  Stortinget har godkjent et satellittprosjekt som åpner for at amerikanske atomubåter kan bruke norske satellitter under en atomkrig. – Uklokt, mener Bjørnar Moxnes (R).

 • USAs Jim Mattis til Oslo

  USAs forsvarsminister Jim Mattis skal møte forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) og utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) når han kommer til Oslo til helga. Nordområdene og kamp mot terror er blant det som står på programmet, ifølge regjeringen.

 • Ny forsvarsavtale signert

  Økt russisk militær aktivitet i nord gjør forsvarssamarbeid med Storbritannia ekstra viktig. Det sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, som i dag har signert en ny forsvarsavtale med Storbritannia og sju andre land, inkludert Sverige og Finland.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no