NRK Meny

Cuba

Oppsummert

Miguel Diaz-Canel (57) ble torsdag 19. april valgt til ny president på Cuba. Han tar over etter Raul Castro. Det har tatt 69 år at en president på Cuba har et annet navn enn Castro.

 • Ber Cuba få slutt på undertrykkelse

  USA uttrykker skuffelse over at det cubanske folket ikke fikk stemme over hvem som skulle bli landets nye president. De ber den nye presidenten, Miguel Diaz-Canel (57), om å få slutt på undertrykkelse i landet, melder DPA.

 • Diaz-Canel valgt som president

  Miguel Diaz-Canel (57) ble torsdag valgt som ny president på Cuba. Diaz-Canel har opplyst at den Cubanske utenrikspolitikken ikke vil bli endret, og at han ikke vil forhandle om prinsipper men ha en åpning for dialog, ifølge byrået Reuters.

 • Miguel Diaz-Canel ny Cuba president

 • Castro-tiden er over på Cuba

  Miguel Diaz-Canel tar over som Cubas president etter 69 år med Fidel og Raul Castro. Diaz-Canel ble møtt med applaus da han ankom nasjonalforsamlingen onsdag morgen.

 • Presidentvalg på Cuba denne uken

  Castro-dynastiet er på vei ut når nasjonalforsamlingen onsdag velger den ortodokse kommunisten Miguel Diaz-Canel til ny president. 57 år gamle Diaz-Canel er i dag visepresident. Hans kandidatur er ikke utfordret fra noe hold, melder byrået DPA.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no