Hopp til innhold

Byrådet i Bergen

  • Høgre dekker tur til København

    Byrådsleiar i Bergen, Christine Meyer (H), opplyser at Bergen Høgre betaler ein tur til København i staden for at denne blir dekka av kommunen.

    Bakgrunnen, skriv ho, er at ungdomskriminaliteten har auka med 40 prosent på eitt år i Bergen, og at Bergen Høgre difor tok kontakt med leiinga i dei største byane for å spørje om dei var interesserte i å besøke København. Dette for å lære om korleis dei jobbar motarbeide og førebygge av ungdoms- og gjengkriminalitet.

    Fleire parti har, ifølge Meyer, stilt spørsmål om turen burde vore dekka av Høgre som parti eller av kommunen. Høgre kom først fram til at turen hadde stor nytte for kommunen, men har no gitt tilbod om å dekke kostnadene til turen.

    Meyer har tidlegare halde hemmeleg informasjon om turen. Ho meinte då at dokumenta var intern kommunikasjon i høvesvis byrådsavdelinga og Høgre.

  • Byrådet vil bruka bompengar på ny bybaneutgreiing: – Nei, seier Vegdirektoratet

    Vegdirektoratet seier nei til at byrådet i Bergen kan bruka bompengar på ei ny utgreiing om tunnel for bybanen gjennom sentrum. Det melder BT. I november sa finansbyråd Eivind Nævdal-Bolstad (H) til BA at dei ville bruka bompengar til å betala den nye utgreiinga.

    «En slik utredning kan ikkje finansieres med bompenger», skriv Vegdirektoratet i ein e-post til Bergen kommune. Ifølgje BT kjem det fram at bompengar kan brukast til å planlegga konkrete utbyggingsprosjekt, altså arbeidet med reguleringsplan og prosjektering av ein vedteken plan. Men i bybanesaka er reguleringsplanen allereie vedteken.

    «I dette konkrete tilfellet er det noe uklart hva formålet med utredningen er», skriv Vegdirektoratet.

    Det inneber at byrådsleiar Christine Meyer (H) må finna fleire titals millionar ein annan plass. Førre utgreiing kosta rundt 20 millionar kroner. Det er førebels ikkje klart kva den nye vil kosta, men byråd Christine Kahrs skriv til BT at byrådet no skal sjå på kva dei kan bruka opp att av tidlegare utgreiingar.

    Bybanen i Bergen
    Foto: Simon Skjelvik Brandseth / NRK
  • BT-måling: Tiårets beste for Høyre

    Høyre er i skikkelig i vinden i Bergen, sju måneder før valget. Det viser en måling som Respons Analyse har gjort for Bergens Tidende.

    Meningsmålingen gir en oppslutning på 36,8 prosent for Høyre. Så gode tall har ikke partiet hatt på ti år.

    – Wow, det er helt fantastisk. Det er ikke annet å si, sier Christine Meyer, Høyres byrådslederkandidat, til avisen.

    Partibarometer for Bergen, utført av Respons Analyse 13.–16. februar for Bergens Tidende. 800 vart spurd.
    Foto: Respons Analyse/Bergens Tidende
Avtroppande byrådsleiar Martin Smith-Sivertsen (H) leverer frå seg kontoret sitt til byens nye byrådsleiar Harald Schjelderup (Ap).
I dag ble det nye byrådet i Bergen presentert.

Her er det nye byrådet i Bergen

Henning Warloe er ny byutviklingsbyråd i Bergen

Gjør comeback: – Håper narkoavsløringen ikke henger ved meg

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no