Syrisk flagg heist i Daraa
Foto: MOHAMAD ABAZEED / AFP

Borgerkrigen i Syria

Oppsummert

Syria har gått inn i sitt niende år med borgerkrig. Over 370.000 personer er drept, blant dem 112.000 sivile. Det viser tall fra eksilgruppen SOHR.

 • Syriske kornåkre brenner

  Syriske hveteåkre står i brann nordøst i landet, melder AFP. Minst ti personer skal ha mistet livet i brannene. Kurdiske myndigheter mener brannene er påsatt.

 • Kraftig eksplosjon i Damaskus

  En eksplosjon har rammet en militær sone vest i Syrias hovedstad Damaskus, melder statlige medier. Det var gressbranner som førte til eksplosjonen i et militært ammunisjonslager, ifølge syrisk TV.

 • 35 drept i angrep i Syria

  Ni opprørere er drept i russiske luftangrep, og 26 regimevennlige soldater er drept i sammenstøt på bakken i Hama-provinsen nordvest i Syria, ifølge eksilgruppen SOHR. Soldatene forsøkte å ta kontroll over to landsbyer som opprørere tok nylig.

 • – Mekler fram våpenhvile i Idlib

  Russland og Tyrkia har forhandlet fram en våpenhvileavtale for Idlib-provinsen mellom syriske myndigheter og opprørere, ifølge russiske militærkilder. Det er russiske nyhetsbyråer som har snakket med kildene i det russiske militæret, skriver Reuters.

 • 25 drepne i luftangrep i Syria

  Fleire luftangrep frå regimet i Syria og Russland drap 25 sivile i den nordvestlege regionen Idlib i Syria, melder AFP. Sju av dei drepne skal ha vore born.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no