NRK Meny
En motorsyklist foran ruiner i byen Douma
Foto: Hassan Ammar / AP

Borgerkrigen i Syria

Oppsummert

Borgerkrigen i Syria startet med demonstrasjoner mot regimet til Bashar al-Assad i 2011. Det anslås at flere hundretusen mennesker er drept i krigen. Flere opprørsgrupperslåss mot regimet og hverandre, en rekke land er involvert i konflikten.

 • Beskylder USA for angrep

  Det syriske nyhetsbyrået Sana melder at krigsfly fra den USA-ledede koalisjonen har angrepet flere militære posisjoner i Syria til morgen idag. Men det amerikanske militæret sier det ikke kjenner til angrepet.

 • USA-ledet angrep mot mål i Syria

  Krigsfly fra den USA-ledede koalisjonen har angrepet flere militære posisjoner i Syria, ifølge det statlige nyhetsbyrået SANA. Også Hizbollah-bevegelsens nettsted melder om angrepene. De sier to angrep fant sted.

 • – Iran har kryssa ei raud grense

  Den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu seier at Iran har gått over streken ved å skyte rakettar frå Syria mot israelske stillingar. Iran har ikkje sagt dei stod bak raketåtakett. Fire av rakettane vart skotne ned, dei andre landa i Syria.

 • – 23 drept i israelsk angrep

  Minst 23 syriske og utenlandske soldater ble drept i israelske angrep rettet mot ulike militære stillinger i Syria natt til torsdag, ifølge den London-baserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no