NRK Meny
En motorsyklist foran ruiner i byen Douma
Foto: Hassan Ammar / AP

Borgerkrigen i Syria

Oppsummert

I samarbeid med Storbritannia og Frankrike, angrep USA tre kjemiske anlegg i Syria natt til lørdag 14. april. Russland og Iran varsler at angrepet vil få konsekvenser.

 • FNs spesialutsending:– Oppmuntret

  FNs spesialutsending for Syria, Staffan de Mistura, er oppmuntret over at Russland fortsetter å støtte Genève-prosessen for å finne en politisk løsning i Syria. Denne helgen er ambassadørene i FNs sikkerhetsråd i Sverige for å diskutere Syria.

 • Mener angrep mot Syria var ulovlig

  USA, Storbritannia og Frankrikes angrep i Syria var et brudd på folkeretten, konkluderte jurister i den tyske nasjonalforsamlingen fredag. Ekspertene i Bundestag slo fast at landene brøt forbudet om bruk av vold i internasjonal rett, skriver NTB.

 • Medier: IS på vei ut av Damaskus

  IS har gått med på å oppgi sin siste lomme i Syrias hovedstad Damaskus, melder syriske statsmedier. Dette skjer etter intense flyangrep mot den IS-kontrollerte bydelen Hajar al-Aswad og den palestinske flyktningleiren Yarmouk.

 • IS trekker seg ut av Damaskus

  Syriske medium melder at IS er gått med på å gi opp si siste lomme i Damaskus-området. Nyheitsbyrået SANA skriv at IS-krigarane vil få valet mellom å forsone seg med regjeringa, eller bli bussa til eit IS-kontrollert område i ørkenen aust i Syria.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no