NRK Meny
Ofre for borgerkrigen i Syria
Foto: OMAR HAJ KADOUR / AFP

Borgerkrigen i Syria

Oppsummert

Over 340 000 er drept og millioner av syrere er drevet på flukt siden borgerkrigen brøt ut i 2011. Hovedlinjene står mellom den syriske regjeringshæren, terrororganisasjonen IS, og kurdiske og syriske opprørere.

 • Mattis ber Tyrkia bremse angrep

  USAs forsvarsminister Jim Mattis ber Tyrkia bremse angrepene mot den kurdiskkontrollerte enklaven Afrin i Syria. Mattis sier tirsdag at volden påvirker et relativt stabilt område og virker forstyrrende på den internasjonale kampen mot IS, ifølge AFP.

 • Masseflukt fra Idlib i Syria

  Rundt 200.000 mennesker er de siste ukene tvunget på flukt i Idlib-provinsen i Syria. Over halvparten er barn, ifølge Redd Barna. – Det vi ser er forferdelig og det er et klart tegn på at Syria-konflikten langt fra er over, sier Sonia Khush.

 • Fordømmer ikke Tyrkias offensiv

  FNs sikkerhetsråd diskuterte mandag Tyrkias offensiv mot den kurdiske YPG-militsen i Syria, men kom ikke med noen fordømmelse eller krav om slutt på aksjonen. Det var Frankrike som tok opp både denne aksjonen og syriske aksjoner i Idlib og Ghouta.

 • – 54 drept i kamper i Afrin i Syria

  Minst 54 opprørere er drept i kamper mellom syriske kurdere og tyrkiskstøttede krigere i Afrin i Syria, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). De 54 skal ha blitt drept i løpet av de siste tre dagene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no