Syrisk flagg heist i Daraa
Foto: MOHAMAD ABAZEED / AFP

Borgerkrigen i Syria

Oppsummert

Syria har gått inn i sitt niende år med borgerkrig. Over 370.000 personer er drept, blant dem 112.000 sivile, i løpet av åtte år med krig i Syria, ifølge tall fra eksilgruppen SOHR.

 • – Det hastar å hente ut barn

  Krfs parlamentariske leiar Hans Fredrik Grøvan meiner Noreg raskt må hente barn av norske IS-medlemmer ut av Irak og Syria. – Enkelte av desse barna har store fysiske utfordringar, og dei lever i ein leir med dårlige forhald. Dette hastar, seier han.

 • – Minst elleve drept i rakettangrep

  Minst elleve personer skal være døde etter at jihadister avfyrte raketter mot Aleppo i Syria søndag, melder det statlige nyhetsbyrået Sana. Det er president Bashar al-Assads side i konflikten som har kontroll over Aleppo nord i landet.

 • Kan hente hjem norske Syria-barn

  Røde Kors kan bistå regjeringen i å hente hjem barn av norske statsborgere som har sluttet seg til IS i Syria, noe de har formidlet til regjeringen. Røde Kors sier de kan være et bindeledd mellom de i leirene og familiene deres, skriver Vårt Land.

 • Møter om norske Syria-barn

  Utenriksminister Ine Eriksen Søreide har søkt råd hos regjeringen om Norge bør hente hjem barn av norske statsborgere som sluttet seg til IS i Syria. Søreide sier til NRK at myndighetene nå forsøker å skaffe seg oversikt over situasjonen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no