Syrisk flagg heist i Daraa
Foto: MOHAMAD ABAZEED / AFP

Borgerkrigen i Syria

Oppsummert

Etter sju års borgerkrig tar regjeringsstyrkene til president Bashir al-Assad tilbake kontrollen over område etter område. Flere hundretusen er drept, og millioner tvunget på flukt. Nå er det klart for oppgjør om Idlib-provinsen.

 • 25 drept i kamper i Syria

  25 er drept i harde kamper i den nordsyriske byen Afrin mellom pro-tyrkiske fraksjoner som kjemper om innflytelse. Det melder den britiskbaserte observatørgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

 • Fleire drepne i Afrin i Syria

  Minst 11 personar er drepne etter samanstøyt mellom fleire ulike Tyrkia-støtta opprørsgrupperingar som kjempar om innverknad i byen Afrin i Syria. Det melder SOHR. Tyrkiske soldatar og allierte vann kontroll over byen frå kurdiske styrkar i mars.

 • Koalisjonen avviser meldinger

  Den USA-ledede koalisjonen mot IS avviser meldinger om at flere titalls sivile ble drept i luftangrep mot IS-kontrollerte områder øst i Syria, skriver AP. Lørdag meldte blant andre eksilgruppa SOHR at minst 36 sivile skulle være drept i luftangrep.

 • SOHR: IS drive ut sør i Syria

  Syriske regimestyrkar har vunne att kontrollen over jihadistgruppa IS sin siste bastion i det sørlege Syria etter månader med kampar, melder Syrian Observatory for Human Rights. IS-krigarane drog austover i retning Badia-ørkenen, skriv gruppa.

 • Minst 36 sivile drept i luftangrep

  Minst 36 sivile skal være drept i et luftangrep i Abu Hassan-landsbyen Deir Ezzor-provinsen i Øst-Syria. Seksten barn skal være blant de døde, ifølge en talsmann for det syriske observatoriet for menneskerettigheter, melder nyhetsbyrået AFP.

Det russiske forsvarsdepartementet offentliggjorde i dag en video av flere flyangrep de gjennomførte i den opprørskontrollerte Idlib-provinsen i Syria i går - det siste området som fortsatt ikke er under Assad-regimets kontroll.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no