Røyk over Damaskus i Syria 25 desember 2018
Foto: OMAR SANADIKI / Reuters

Israel og Syria

Oppsummert

USA har for første gang stemt imot en årlig FN-resolusjon som fordømmer Israels okkupasjon av Golanhøydene. Tidligere har amerikanerne avstått fra å stemme. Israel okkuperte Golanhøydene fra Syria i 1967 og annekterte området i 1981.

 • En drept i rakettangrep i Syria

  En sivil person er drept og seks såret i det som syriske medier melder var et israelsk rakettangrep mot mål i havnebyen Latakia natt til onsdag. Israelske myndigheter hadde onsdag morgen ikke kommentert saken.

 • Gjengjeldte rakettangrep

  Israels forsvar skjøt natt til torsdag raketter over grensen mot Syria etter at de selv var blitt beskutt sørøst i landet Det blir koblet til den pågående konflikten mellom Israel og Iran. Ingenting skal ha blitt ødelagt som følge av angrepet.

 • Syria melder om israelsk luftangrep

  Det syriske luftforsvaret har skutt ned raketter fra det som sies å være et israelsk angrep mot Damaskus, melder det statlige syriske nyhetsbyrået Sana. Fire soldater skal ha blitt såret i angrepet, som også førte til materielle skader.

 • Syria skjøt ned israelske raketter

  Myndighetene i Syria sier at landets luftvern skjøt ned de fleste rakettene da israelske jagerfly fløy over Golanhøydene og skjøt mot Damaskus-området natt til mandag. Det er ikke kommet tall på skadde.

 • En drept tre såret i rakettangrep

  En syrisk soldat ble drept og tre andre såret i et israelsk luftangrep, opplyser syriske militærmyndigheter ifølge Reuters. Angrepet skal ha vært rettet mot et område vest for hovedstaden Damaskus, ifølge det statlige nyhetsbyrået SANA.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no