Hopp til innhold
Røyk over Damaskus i Syria 25 desember 2018
Foto: OMAR SANADIKI / Reuters

Israel og Syria

Oppsummert

Israel har utført hundrevis av luftangrep mot Syria siden borgerkrigen der startet i 2011. Både syriske regjeringsstyrker og iranskstøttede Hizbollah har vært mål for angrep. Israel sier at de ikke vil la erkefienden Iran få fotfeste i Syria.

 • Israelsk angrep på syrisk flyplass, melder nyhetsbyrå

  Trafikken ved flyplassen i Aleppo er nede etter at et israelsk luftangrep rammet tirsdag, melder det syriske statlige nyhetsbyrået Sana.

  Sana siterer en militærkilde fra Syrias luftforsvar.

  Ifølge luftforsvaret ble det sendt opp raketter fra Middelhavet, vest for kystbyen Latakia i det vestlige Syria, skriver nyhetsbyrået.

  Israel trappet opp angrepene mot syriske flyplasser i fjor. Hensikten var å hindre iranske myndigheters bruk av luftrommet over landet til å levere våpen til sine allierte i Syria og Libanon.

  (NTB)

 • Flyplassen i Damaskus ute av drift

  Den internasjonale flyplassen i Syrias hovedstad Damaskus er ute av drift etter et israelsk luftangrep, ifølge den syriske hæren.

  Ifølge en uttalelse fra den syriske hæren ble to militære drept i angrepet, som også førte til noe materiell skade. Angrepet var også rettet mot områder rundt flyplassen.

  Den israelske hæren har foreløpig ikke kommentert angrepet. (NTB)

 • To drept i israelsk rakettangrep

  Israel har utført rakettangrep mot mål i nærheten av Syrias hovedstad Damaskus, ifølge Syria. To personer ble drept ved et Hezbollah-lager, ifølge SOHR.

  En kilde i det syriske forsvaret sier til det offisielle nyhetsbyrået Sana at Israel avfyrte flere raketter en halvtime etter midnatt. Dette er det første israelske angrepet mot Syria på en drøy måned.

  – Rakettene var rettet mot noen punkter i området rundt Damaskus. Vårt luftvern skjøt ned flere av rakettene. Angrepet førte til at to soldater ble såret og til noen materielle skader, sier kilden.

  London-baserte Syrian Observatory for Human Rights sier et våpenlager som tilhører Hezbollah-militsen ble truffet og at to personer ble drept der. (NTB)

 • Fire syriske soldatar drept i israelske luftangrep

  Fire syriske soldatar er drepene og ein skadd etter israelske luftangrep mot sentrale og kysnære regionar i Syria, ifølgje syriske styresmakter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no