Gutt i blå kjeledress leker i sandkasse
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Barnetrygd

Oppsummert

Barnetrygden øker med rundt 1000 kroner per barn i året etter at regjeringspartiene og KrF er blitt enige om statsbudsjettet for 2019. Barnetrygden har ikke vært økt på 22 år, siden 1996.

 • Kommenterte Amundsen-utspill

  Erna Solberg kommenterte Frps Per Willy Amundsens mye omtalte barnetrygd-utspill. – Vi har ingen lover som skiller på etnisitet. Det er et prinsipp i loven. Jeg er helt uenig med utspillet, vi skal ha et felles lovverk for alle, sier hun.

 • – Uaktuelt å skille på etnisitet

  Innvandringspolitisk talsmann Jon Helgheim i Frp avviser Per-Willy Amundsens forslag om å å minske barnetrygd for barnerike familier for at innvandrerfamilier skal få færre barn. Han sier det er uaktuelt å skille på hvor folk kommer fra.

  Stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet Jon Helgheim
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
 • Reagerer på Frp-utspill

  Frps tidligere justisminister Per Willy Amundsen sier til TV 2 at han vil kutte i barnetrygden for barnerike familier for å få ned fødsler blant innvandrere. – Minner om en form for rasepolitikk som er helt hinsides, sier Geir Jørgen Bekkevold i KrF.

 • Rødgrønne uenige om barnetrygd

  Sp, SV og Rødt reagerer på Arbeiderpartiets kritiske holdning til økt barnetrygd. Ap bør endre holdning hvis de ønsker regjeringssamarbeid, sier SV-leder Audun Lysbakken til Klassekampen etter at Ap ville stanse økningen som KrF fikk vedtatt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no