KrF vil skattlegge barnetrygden

TRONDHEIM (NRK): KrFs landsmøte går inn for å skattlegge barnetrygden. Landsmøtet overkjører dermed stortingsgruppa.

Landsmøtet til KrF

GÅR INN FOR SKATTLEGGING:

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Med knapt flertall 90 mot 82 stemmer sa KrFs landsmøte ja til å skattlegge barnetrygden.

Det var denne debatten som skapte mest temperatur i salen fredag. KrFs familiepolitiske talsperson Geir Jørgen Bekkevold argumenterte fra talerstolen for Stortingsgruppas syn som altså var mot å skattlegge barnetrygden.

– Finansdepartmentet sier en skattlegging av barnetrygden har veldig liten effekt. Jeg mener hovedgrunnen for i sin tid å ta bort skattlegging fortsatt står ved lag: Den skal bidra til en utjevning mellom forsørgere og ikke-forsørgere. Jeg ønsker å beholde barnetrygden som den universelle ordningen den er, sa Bekkevold.

Geir Bekkevold

GIKK PÅ NEDERLAG: Stortingsgruppa ønsket ikke å skatttlegge barnetrygden. KrFs familiepolitiske talsperson Geir Jørgen Bekkevold tapte kampen mot de som ville skattlegge på KrFs landsmøte i dag.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Mens Erik Lunde fra Oslo KrF gikk seirende ut av avstemminga. Også han sier målet er en universell ordning, men mener det gjøres best med skattlegging.

– Gode landsmøte vi skal reise hjem til våre fylker å si at vi skal øke barnetrygde for alle, men for å gjøre det må vi skattlegge. Den eneste måten vi klarer å løfte barnetrygden på er å øke den betydelig og deretter skattlegge den, sier Erik Lunde fra KrF i Oslo.

Familiepolitikkens dag

I dag diskuterer KrF partiets kjernesak, nemlig familiepolitikken, noen av de viktigste forslagene er:

  • Innføre såkalt intensiv kontantstøtte: Muligheten til å velge dobbel kontantstøtte i et halvt år, i stedet for vanlig i ett år
  • Fleksibel kontantstøtte: Kombinere kontantstøtte med deltidsplass i barnehage
  • Skattlegging og økning av barnetrygden

Landsmøtet har altså sagt at de vil skattlegge barnetrygden, samtidig skrotet de forslaget om en intensiv kontantstøtte.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger