Donald Trump
Foto: Manuel Balce Ceneta / AP

Atomavtalen med Iran

Oppsummert

Atomavtalen flere supermakter har med Iran er svært skjør etter at USA trakk seg fra avtalen i 2018, og gjeninnførte sanksjoner mot landet. Iran har vedgått at de har overgått atomavtalens grense for lagring av uran.

 • Prøver å redde atomavtalen

  Dei attverande landa i atomavtalen med Iran møtast fredag i Wien for å prøve å redde avtalen. USA har trekt seg, og Iran vil bryte grensene for avtalen. Forholdet mellom partane er anstrengt. Møtet blir leia av EUs Helga-Maria Schmid.

 • Bekymra etter brot av atomavtale

  Frankrike, Storbritannia, Tyskland og EU seier dei er ekstremt bekymra etter det blei kjent at Iran held fram å anrike uran over den grensa som er sett i atomavtalen frå 2015. Det skriv AFP.

 • Held fram å anrike uran i Iran

  FN seier dei har observert uran-partiklar på ein stad i Iran, skriv AFP. Det tyder på at Iran held fram å anrike uran, etter å ha brote atomavtalen som blei signert i 2015. USA trakk seg frå atomavtalen i 2018 og innførte sanksjonar mot landet.

 • Iran bygger nytt atomanlegg

  Iran har startet å bygge enda et atomkraftverk i Bushehr. Det skal stå klart i 2023, sa leder Ali Akbar Salehi for Irans atomprogram søndag, ifølge nyhetsbyrået Fars. Iran har også planer om et tredje kraftverk som skal stå klart i 2025.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no