Iransk anlegg ved Qom som kan være i bruk til anriking av uran
Foto: Satellitt-bilde fra GeoEye / AP

Atomavtalen med Iran

Oppsummert

Iran vil ikke lenger overholde atomavtalen fra 2015 som blant annet regulerer kjernefysisk forskning og utvikling. USA trakk seg fra avtalen i 2018. Joe Biden ønsker ikke nye sanksjoner mot Iran, men sier seg villig til å forhandle om atomavtalen.

  • Atomsamtalene gjenopptas i Wien

    Partene som inngikk atomavtalen med Iran i 2015, møtes lørdag til en tredje runde med forhandlinger i Wien. Både EU, Russland og Iran meldte om framgang etter forrige forhandlingsrunde. EUs utenrikssjef Josep Borrell opplyser at utsendinger fra Storbritannia, Kina, Frankrike, Tyskland, Iran og Russland vil delta på møtet.

  • Iran: «Ny forståelse» i samtaler

    Irans viseutenriksminister er forsiktig optimist etter innledende samtaler for å få i stand atomavtalen med blant annet USA og Kina igjen. Abbas Araghchi sier til iransk tv at det denne uka er skapt ny forståelse mellom landene som er med i avtalen.

  • Etterlyser mann etter sabotasje

    Iranske myndigheter etterlyser en 43 år gammel mann de sier sto bak sabotasje av atomanlegget i Natanz. Anlegget brukes til å anrike uran, og ble rammet av en eksplosjon forrige helg. Statlig tv opplyser ikke om hvordan mannen kom inn i atomanlegget.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no