NRK Meny
President Donald Trump trekker USA ut av atomavtalen med Iran og 
vil gjeninnføre sanksjonene mot landet

Atomavtalen med Iran

Oppsummert

USAs president Donald Trump trekker USA ut av atomavtalen med Iran, og gjeninnfører sanksjoner mot landet. Avtalen har gitt begrensninger i Irans atomprogram og opphevet strenge sanksjoner. EU beklager avgjørelsen og vil holde fast ved avtalen.

 • Tror samtaler med Iran nærmer seg

  President Donald Trump sier at han tror Iran veldig snart vil komme til å snakke med USA. – Men kanskje ikke, og det er også ok. Jeg håper det ordner seg med Iran. Vi har mange vanskeligheter akkurat nå, sa Trump på et valgkampmøte i natt.

 • Vil forhandle med USA med premisser

  Iran vil bare forhandle med USA dersom landet igjen slutter opp om atomavtalen, sier en av president Hassan Rouhanis rådgivere. – Hvis de ønsker å møtes, så møter jeg dem. Når de måtte ønske, svarer Trump.

 • Utanriksministeren åtvarar Trump

  Irans utanriksminister Javad Mohammad Zarif har svara på Donald Trump si åtvaring om å aldri true USA igjen, melder NTB. – Verda har høyrt endå tøffare skryt for nokre månader sidan. Ver forsiktig, er beskjeden frå den iranske utanriksministeren.

 • General avfeier Trumps trusler

  Sjefen for den iranske revolusjonsgardens Basij-milits kaller truslene fra USAs president Donald Trump for psykologisk krigføring, ifølge iranske medier. Trump advarte på Twitter iranerne om at det vil få konsekvenser hvis de truer USA igjen.

 • Trump ut mot Iran og Rouhani

  I en tweet mandag morgen norsk tid ber Trump Irans president Hassan Rouhani om aldri å true USA igjen. Hvis ikke vil han lide konsekvenser som få opp gjennom historien tidligere har lidd, skriver USAs president.

  Laster Twitter-innhold
Trumps kanskje viktigste utenrikspolitiske avgjørelse- og den har sendt sjokkbølger rundt i verden
Norge har advart USA mot å trekke seg fra atomavtalen med Iran, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no