President Donald Trump trekker USA ut av atomavtalen med Iran og 
vil gjeninnføre sanksjonene mot landet

Atomavtalen med Iran

Oppsummert

Atomavtalen flere supermakter har med Iran er svært skjør etter at USA trakk seg fra avtalen i 2018, og gjeninnførte sanksjoner mot landet. Det jobbes for å bevare avtalen etter, og nå viser en ny rapport at Iran overholder sin del av avtalen.

 • Trump med kraftig advarsel til Iran

  USAs president Donald Trump kom med en sterk advarsel til regimet i Iran på Twitter søndag kveld. – Dersom Iran vil sloss vil det offisielt bety slutten for Iran. Aldri true USA igjen, skriver presidenten.

 • Ber Kina og Russland redde avtale

  Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif oppfordrer Kina og Russland til å gripe inn for å redde atomavtalen som USA har trukket seg fra. Zarif er fredag på besøk i Beijing.

 • Ingen samtaler mellom USA og Iran

  Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif sa torsdag at det ikke er noen mulighet for forhandlinger med USA for å dempe spennigen mellom landene, det skriver japanske medier, iføkge AFP. Zarif besøker japanske myndigheter i Tokyo.

  Laster Twitter-innhold
 • Iran: Har utvist selvbeherskelse

  Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif sier landet har utvist selvbeherskelse etter at USA har utpekt Iran som en trussel mot vestlige mål i Midtøsten. – Eskaleringen fra USA er uakseptabel, sa Zarif under et besøk i Japan.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no