Donald Trump
Foto: Manuel Balce Ceneta / AP

Atomavtalen med Iran

Oppsummert

Atomavtalen flere supermakter har med Iran er svært skjør etter at USA trakk seg fra avtalen i 2018, og gjeninnførte sanksjoner mot landet. Det jobbes for å bevare avtalen etter, og nå viser en ny rapport at Iran overholder sin del av avtalen.

 • Atomavtalen kan bli redda

  Atomavtalen frå 2015 kan framleis bli redda, seier Iran sin president Hassan Rouhani i eit møte med utanriksministeren til Tyskland, skriv NTB. Rouhani sa at Tyskland og EU kan spele ei avgjerande positiv rolle i den prosessen.

 • Tysklands utenriksminister i Iran

  Tysklands utenriksminister Heiko Maas skal mandag forsøke å overtale iranske ledere til å opprettholde atomavtalen fra 2015 på tross av at USA har trukket seg ut. Der skal han møte utenriksminister Mohammad Javad Zarif og president Hassan Rouhani.

 • Iran overholder atomavtalen

  Iran etterlever fortsatt atomavtalen fra 2015, konkluderer Det internasjonale atomenergibyrået i en ny rapport. I rapporten skriver IAEA at Iran har begynt å lagre mer lavanriket uran og tungtvann, men at mengden fortsatt er innenfor grensene.

 • Saudi mener Iran truer verdensfred

  Saudi Arabias kong Salman går ut mot Iran og sier landets aktiviteter truer global sikkerhet og undergraver fredsavtaler. Arabiske ledere er samlet i Mekka for å diskutere spenningen rundt Iran og USAs anklager om at landet har brutt atomavtalen.

 • Iran åpner opp for samtaler

  Irans president Hassan Rouhani åpner opp for samtaler med USA dersom landet fjerner sanksjonene mot landet og forplikter seg til atomavtalen som de trakk seg fra i 2018, melder Iransk statlig TV.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no