Aserbajdsjans president Ilham Alijev
Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Aserbajdsjan

 • To soldater drept i Aserbajdsjan

  Minst to aserbajdsjanske soldater ble drept og fem andre såret da armenske styrker skal ha angrepet langs grensen mellom de to landende, ifølge Aserbajdsjans forsvarsdepartement. Departementet opplyser videre at angrepet «ble besvart».

 • Investerer milliarder i Aserbajdsja

  Equinor og åtte partnerne skal investerer drøyt 50 milliarder kroner i et oljefelt i Kaspihavet. Beslutningen kommer etter at myndighetene i Aserbajdsjan har godkjent å forlenge levetiden til feltet Azeri Chirag Gunashli, opplyser Equinor.

 • Equinor investerer i Aserbajdsjan

  Equinor investerer drøyt 50 milliarder kroner i et oljefelt i Kaspihavet i Aserbajdsjan. Myndighetene i Aserbajdsjan har godkjent å forlenge levetiden til oljefeltet. Equinor går sammen med åtte partnere om å bygge ytterligere en plattform på feltet.

 • Utpeker kona til visepresident

  Aserbajdsjans president Ilham Alijev har utpekt sin kone Mehriban (52) til landets første visepresident. Stillingen ble opprettet som følge av en grunnlovsendring som ble vedtatt etter en folkeavstemning i september i fjor, melder NTB.

 • – Presidentenfamiliens hemmelighet

  Familien til Aserbajdsjans president Ilham Aliyev brukte stiftelser og selskaper i Panama til å skjule hemmelige andeler i gullgruver og eiendom i London, skriver Aftenposten. Også barna til Pakistans statsminister kjøpte eiendom på denne måten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no