Aserbajdsjans president Ilham Alijev
Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Aserbajdsjan

 • Armenske soldater drept

  To armenske soldater er drept i et sammenstøt med styrker fra Aserbajdsjan, opplyser myndighetene i Armenia. De legger skylden på Aserbajdsjan for angrepet, og hevder samtidig at Aserbajdsjan også ble påført tap på sin side.

  Sammenstøtet var det siste av sitt slag mellom de to landene etter fjorårets seks uker lange krig over den omstridte regionen Nagorno-Karabakh.

 • Armenske tenestemenn arresterte

  Aserbajdsjan har arrestert seks armenske militære på grensa mellom dei to landa. Det seier armenske styresmakter, ifølge AFP.

  Den armenske forsvarsdepartementet seier dei seks tenestemennene var på eit ingeniøroppdrag i området då dei blei omringa og tekne til fange.

  Forholdet mellom dei to landa er spent sidan Sovjetunionen gjekk i oppløysing på 1990-talet.

  Kjernen i konflikten er grenseregionen Nagorno-Karabakh der fleirtalet av befolkninga er etniske armenarar, men som internasjonalt blir rekna som ein del av Aserbajdsjan.

 • Armensk soldat drept

  En armensk soldat skal være drept av aserbajdsjanske styrker i en skuddveksling mellom de to landene, ifølge Armenias forsvarsdepartement. De sier soldaten ble drept etter at aserbajdsjanske styrker åpnet ild ved en grensepost øst i Armenia. Situasjonen skal nå være rolig, skriver NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no