Hopp til innhold
Aserbajdsjans president Ilham Alijev
Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Aserbajdsjan

 • Én drept i skyting ved Aserbajdsjans ambassade i Iran

  En sikkerhetsvakt er skutt og drept utenfor Aserbajdsjans ambassade i Teheran, melder Aserbajdsjans utenriksdepartement.

  I tillegg ble to personer såret da en væpnet person åpnet ild mot en av vaktpostene utenfor ambassaden, ifølge utenriksdepartementet.

 • EU ber om ro i Nagorno-Karabakh

  En talsmann for EUs utenrikssjef Josep Borrell ber Aserbajdsjan og Armenia øyeblikkelig stanse fiendtlighetene i den omstridte regionen Nagorno-Karabakh. – Begge sider må dempe seg, respektere våpenhvilen og vende tilbake til forhandlingsbordet for å finne en løsning på striden, oppfordrer EU-talsmannen ifølge nyhetsbyrået AFP.

 • EU vil doble gassimporten fra Aserbajdsjan

  EU-kommisjonens leder sier unionen vil doble importen av gass fra Aserbajdsjan i løpet av de nærmeste årene.

  – EU vender seg mot mer pålitelige energileverandørene. I dag er jeg i Aserbajdsjan for å skrive under en ny avtale. Målet: Å doble gassleveransene fra Aserbajdsjan til EU i løpet av noen få år, skriver kommisjonsleder Ursula von er Leyen på Twitter mandag da hun besøkte det oljerike landet i Kaukasus mandag.

  EU har den siste tiden vært på utkikk etter nye leverandører som kan erstatte gassforsyningene fra Russland. Sistnevnte har skrudd igjen kranene helt eller delvis som svar på sanksjonene mot landet i kjølvannet av krigen i Ukraina.

  (NTB)

 • Armenia og Aserbajdsjan enige om forhandlinger

  Lederne for erkefiendene Armenia og Aserbajdsjan er i Brussel blitt enige om nye forhandlinger om den omstridte enklaven Nagorno-Karabakh.

  Nagorno-Karabakh, en region med et flertall av armenske kristne under kontroll av Armenia midt i det muslimske Aserbajdsjan, har vært åsted for mange tiår med konflikt, inkludert to kriger.

  Den siste seks uker lange krigen i 2020 kostet over 6.500 mennesker livet og tok først slutt da Russland meglet fram en våpenhvile og Armenia måtte gi fra seg deler av enklaven.

  – De to lederne hadde en oppriktig og produktiv diskusjon, med EU som mekler, sa EU-president Charles Michel om møtet mellom Armenias president Nikol Pashinyan og Aserbajdsjans president Ilham Alijev.

  (NTB)

 • Armenia og Aserbajdsjan enige om å starte fredssamtaler

  Onsdag ble Armenia og Aserbajdsjan enige om å diskutere konflikten rundt den omstridte Nagorno-Karabakh-regionen. Det opplyser Armenias statsminister Nikol Pasjinian, ifølge Reuters.

  Pasjinian møtte onsdag Aserbajdsjans president Ilham Alijev i Brussel, i regi av EU.

  De ble enige om å sette opp en bilateral kommisjon for å fastsette grensa mellom landene. De to lederne skal i tillegg bedt sine utenriksministere om å begynne forberedelser til fredssamtalene.

  Aserbajdsjan har foreløpig ikke kommentert samtalene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no