Demonstrasjoner i Armenia
Foto: Sergei Grits / AP

Armenia

Oppsummert

Statsminister Nikol Pasjinian ligger an til å vinne et stort flertall av stemmene i valget 9. desember. Han kom til makten i mai etter å ha ledet flere uker med protester, og går til valg for å få støtte til nye politiske og økonomiske reformer.

 • 70 % stemte på statsministeren

  Koalisjonen til statsminister Nikol Pasjinian i Armenia har fått over 70 prosent av stemmene når 88 prosent av stemmesedlene er telt opp. Nest største parti har fått 8,3 prosent, viser tall fra valgkommisjonen ifølge AFP.

  Statsminister Nikon Pasjinian i Armenia avlegger stemme
  Foto: Vahan Stepanyan / AP
 • Pasjinian leder i Armenia-valg

  Foreløpige resultater tyder på at statsminister Nikol Pasjinian og hans støttespillere vil få flertall i valget i Armenia, melder AFP. Pasjinian har lovet store politiske og økonomiske reformer.

 • Nyvalg i Armenia

  Det er ventet at statsminister Nikol Pasjinian vil få flertall i valget i Armenia søndag. Han kom til makten i mai etter å ha ledet flere uker med protester, og går til valg på politiske og økonomiske reformer.

 • Nyval i Armenia i desember

  Nasjonalforsamlinga i Armenia er oppløyst etter at representantane for andre gong mislukkast i å utnemne ny statsminister. Dermed blir det nyval i landet 9. desember. Det var det fungerande statsminister Nikol Pasjinian ynskte då han nyleg gjekk av.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no