Hopp til innhold
Emirates Golf Club i Dubai
Foto: Warren Little / Getty Images

De forente arabiske emirater

Oppsummert

De forente arabiske emirater (Emiratene) er en føderasjon på den arabiske halvøy. Ni millioner av de ti millioner innbyggerne er utenlandsfødte. De sju emiratene er Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah og Umm al-Qaiwain.

 • Presidenten i De forente arabiske emirater er død

  President Khalifa bin Zayed Al-Nahyan (73) er død etter å ha kjempet mot sykdom i flere år. Det melder flere nyhetsbyråer som siterer det statlige nyhetsbyrået WAM.

  Khalifa bin Zayed Al-Nahyan har vært president i De forente arabiske emirater siden 2004, da han tok over for sin far som satt med makten i mer enn 30 år.

  Toppmøte i De forente arabiske emirater
  Foto: Anonymous / AP
 • Rike russarar flyttar hit

  Eigedomskjøp i Dubai av russarar auka med 67 % dei tre første månadene av 2022, heiter det i ein rapport.

  Det er BBC som melder dette torsdag.

  Dei sameina arabiska emirata (UAE) har ikkje sett sanksjonar mot Russland eller kritisert invasjonen av Ukraina.

  Dei gir òg visum til russarar som ikkje er sanksjonerte, medan mange vestlege land har avgrensa dei.

  Det blir anslått at hundretusenvis av menneske har forlate Russland dei siste to månadene – sjølv om eksakte tal ikkje er tilgjengelege.

  Tal syner at det bur om lag 100.000 russisktalande i Dubai.

  Dubai
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP
 • Matbud i sjelden streik i Dubai

  Et forslag om lavere lønn og lengre arbeidsdager utløste i helgen en sjelden massestreik blant matbud-ansatte i selskapet Deliveroo i Dubai.

  Det londonbaserte selskapet hadde foreslått å kutte den provisjonsbaserte lønna fra 2,79 dollar per levering til 2,38 dollar i tillegg til et forslag om å utvide arbeidstiden til 14 timer.

  Dette førte til at matbudene gikk til streik lørdag kveld, noe som paralyserte en av Dubais mest populære matbud-selskaper. (NTB)

 • USAs utenriksminister i Marokko – skal møte Emiratenes leder

  USAs utenriksminister Antony Blinken befinner seg tirsdag i Marokko for å diskutere nordafrikansk sikkerhet.

  Blinken skal blant annet diskutere Russlands invasjon av Ukraina og sanksjonene mot Russland. Til sammen har de skapt store problemer for nordafrikanske land på grunn av kraftig økte energi- og matpriser.

  Mandag kveld ankom Blinken fra Israel, der han hadde hatt et møte med utenriksministrene fra Emiratene, Marokko, Bahrain og Egypt for å understreke endringen i forholdet mellom Israel og de arabiske landene.

  I tillegg skal samtalene i Marokko og under onsdagens besøk i Algerie handle om Vest-Sahara, utvikling og sikkerhetssamarbeid for å bekjempe IS og al-Qaida i Sahel.

  Blinken skal avslutte dagen ved den lokale residensen til Mohammed bin Zayed al-Nahyan, som for alle praktiske formål er statsleder for De forente arabiske emirater. Deres mer selvstendige oppførsel de siste månedene har skapt uro i Washington.

  (©NTB)

 • USA, Israel og arabiske allierte vil øke samarbeidet

  Israels utenriksminister Yair Lapid tok mandag imot kollegaer fra USA, Emiratene, Bahrain, Egypt og Marokko til et «historisk toppmøte» i Negev-ørkenen.

  – Bare for få år siden ville det ha vært umulig å forestille seg et slikt møte, sa USAs utenriksminister Antony Blinken etter samtalene.

  Lapid understreket at utenriksministermøtet vil bli en årviss hendelse og slo fast at det var en klart skremmeskudd rettet mot Iran.

   Møte Israel, USA, araberland
  Foto: Jacquelyn Martin / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no