Armensk soldat i Tavush, 14. juli
Foto: Pressetjenesten i det armenske forsvarsdepartementet / AP

Konflikt Armenia og Aserbajdsjan

Oppsummert

Den omstridte aserbajdsjanske regionen Nagorno-Karabakh har vært kontrollert av armenskstøttede opprørere siden 1994. Det har vært en blanding av våpenhviler og bruddvise kamphandlinger mellom Armenia og Aserbajdsjan på grunn av konflikten

 • Armensk hær svarer på angrep

  Den armenske hæren hevder å ha slått tilbake et angrep fra aserbajdsjanske spesialstyrker på den nordlige grensen mellom de to landene. Det skriver hæren på Twitter. Aserbajdsjan har ikke bekreftet opplysningene.

 • Nye kamphandlinger i grenseområde

  På grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan var det igjen kamphandlinger torsdag, melder AFP. Forsvarsministrene i begge land sier styrker fra det andre landet skjøt med artilleri mot landsbyer. Striden står om regionen Nagorno-Karabakh.

 • Fleire drepne i trefningar

  Fleire soldatar er drepne i trefningar på grensa mellom Armenia og Aserbajdsjan dei siste dagane, melder begge partane. Det skal vere tap på begge sider. Det er enklaven Nagorno-Karabakh striden står om.

 • Aserbajdsjanske offiserer drept

  En general og en oberst fra Aserbajdsjan er drept i trefninger på grensen mot Armenia, melder lokale medier. De siste dagene har det vært flere sammenstøt mellom soldater fra de to landene. Ifølge report.az ble minst fem andre soldater også drept.

 • Fire drept i sammenstøt

  Fire soldater fra Aserbajdsjan er drept i sammenstøt på grensen mot Armenia de siste dagene. Konflikten mellom de to landene blusset opp igjen i helgen. Begge land beskylder hverandre for å ha startet helgens konfrontasjoner, ifølge AFP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no