Protester i Slovakia etter journalustdrap
Foto: JOE KLAMAR / AFP

Angrep på journalister

Oppsummert

Antall medieansatte som er drept mens de gjorde jobben sin, kom opp i 94 i 2018, opp fra 65 året før. Ifølge Den internasjonale journalistføderasjonen var 84 journalister, fotografer og teknikere, mens de øvrige 10 var ansatt som sjåfører og vakter.

 • EU åtvarar Malta

  EU har åtvara Malta mot å forstyrre etterforskinga av drapet på journalisten Daphne Caruana Galizia, som skjedde i 2017. EU-kommisjonens visepresident bad i ein telefonsamtale på måndag om at etterforskinga må komme fram til eit svar.

 • Maltas statsminister trekker seg

  Maltas statsminister Joseph Muscat går av så snart hans etterfølger er valgt. Den prosessen starter 12. januar. Det sa Muscat i en TV-tale søndag, ifølge Reuters. Muscat er kritisert for håndteringen av drapet på journalisten Daphne Galizia.

 • Statsminister på Malta nekter å gå

  Maltas statsminister Joseph Muscat er under kraftig press, men hadde søndag ennå ikke kunngjort sin avgang. Tusener demonstrerte i hovedstaden Valletta med krav om at Muscat må trekke seg. Han får kritikk for håndteringen av en drapssak.

 • Siktet for medvirkning til drap

  På Malta er den fremtredende forretningsmannen Yorgen Fenech siktet for medvirkning til drap på gravejournalisten Daphne Caruana Galizia i 2017. Han er siktet for medvirkning og planlegging av drapet på Galizia som jobbet med en stor korrupsjonssak.

 • Benådar ikkje drapsmistenkt

  Maltas statsminister Joseph Muscat vil ikkje benåde forretningsmann Yorgen Fenech som bad om immunitet i byte mot informasjon om drapet på journalisten Daphne Caruana Galizia. Ho vart drepen av ein bilbombe i 2017.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no