Protester i Slovakia etter journalustdrap
Foto: JOE KLAMAR / AFP

Angrep på journalister

Oppsummert

50 journalister er drept mens de var på jobb i 2020, opplyser organisasjonen Reportere uten grenser. Det store flertall ble drept fordi de jobbet med temaer som korrupsjon, organisert kriminalitet eller miljøproblemer.

 • Dømt for drap på Malta-journalist

  Vincent Muscat, en av de tre mennene som er tiltalt for drapet på gravejournalisten Daphne Caruana Galizia på Malta i 2017, ble tirsdag dømt til 15 års fengsel. Muscat har erkjent straffskyld for å ha montert bilbomben som tok livet av Galizia.

 • Erkjenner drap på Malta-journalist

  Vincent Muscat, en av de tre mennene som er tiltalt for drapet på gravejournalisten Daphne Caruana Galizia på Malta i 2017, sa seg skyldig i retten tirsdag. Muscat er siktet for å ha skaffet til veie og montert bilbomben som tok livet av Galizia.

 • Hjemme etter fire år i fengsel

  Al Jazeera-journalisten Mahmoud Hussein, som har sittet i fengsel i fire år i Egypt, er hjemme igjen, melder DPA. Egypteren ble løslatt lørdag. Hussein har vært anklaget for å publisere falske nyheter.

  Laster Twitter-innhold
CNN melder at deres journalister Omar Jimenez ble pågrepet under en live-sending, mens han rapporterte om opptøyene i Minneapolis. Dette til tross for at han identifiserte seg for politiet, melder CNN.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no