USAs ambassade i Jerusalem
Foto: RONEN ZVULUN / Reuters

Ambassader i Jerusalem

Oppsummert

Flere land har fulgt etter USA som har flyttet ambassaden i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem. Brasil, Romania og Honduras har også varslet flytting. Palestinske myndigheter og mange muslimske land har protestert fordi deler av Jerusalem er okkupert.

 • To nye ambassader til Jerusalem

  Romania og Honduras kunngjorde søndag at de flytter sine ambassader til Jerusalem i Israel. Kunngjøringene kom på den proisraelske lobbyorganisasjonen AIPACs konferanse i Washington. Palestinsk side kaller det et klart brudd på internasjonal lov.

 • Slår sammen ambassade og konsulat

  USA slår sammen sin ambassade i Jerusalem med konsulatet som har betjent de palestinske områdene. Det opplyser det amerikanske utenriksdepartementet. Sammenslåingen får effekt fra mandag.

  USAs konsulat for de palestinske områdene i Jerusalem
  Foto: THOMAS COEX / AFP
 • Svensk parti vil flytte ambassade

  Liberalernas riksdagsgruppe har vedteke at Sverige «på eit passande tidspunkt» bør flytte ambassaden sin til Israel frå Tel Aviv til Jerusalem. Dei meiner at Sverige bør akseptere og erkjenne Jerusalem som Israels hovudstad, melder Sveriges Radio.

 • Brasil flytter ambassade i Israel

  Brasil kommer til å flytte sin ambassade til Jerusalem, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu da han besøkte Rio de Janeiro søndag. I en tale til Brasils jødiske samfunn sa han at det eneste som ikke er avgjort, er datoen for flyttingen.

  Benjamin Netanyahu i en synsgoge i Rio de Janeiro 30.12.2018
  Foto: LEO CORREA / AFP
 • Jublar over ambassadeflytting

  Israels statsminister Benjamin Netanyahu hyllar Brasils nyvalde president, Jair Bolsonaro, fordi han vil flytte landet ambassade frå Tel Aviv til Jerusalem. Netanyahu kallar det eit «historisk, korrekt og spennande steg», melder nyheitsbyrået AFP.

Protester mot flytting av den amerikanske ambassaden

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no