Monusco fredsstyrken i Kongo
Foto: Oleksandr Klymenko / Reuters

DR Kongo

Oppsummert

Den demokratiske republikken Kongo (også kalt Kongo-Kinshasa) ligger i Sentral-Afrika og grenser til SAR og Sør-Sudan i nord, Uganda, Rwanda, Burundi og Tanzania i øst, Zambia og Angola i sør og Kongo-Brazzaville i vest.

 • Sju drept mellom Uganda og Kongo

  Sju personer ble drept i sammenstøt mellom regjeringsstyrker og væpnede menn på grensen mellom Uganda og Kongo, ifølge det ugandiske forsvarsdepartementet. Rundt 20 menn som var utkledd som skogsarbeidere, gikk fredag til angrep på regjeringssoldater nær grensen til Kongo i nordvestlige Uganda, ifølge en talsperson for forsvarsdepartementet.

 • Bombeeksplosjon i kyrkje i Kongo

  Ei bombe har eksplodert inne i ei katolsk kyrkje i byen Beni i Den demokratiske republikken Kongo, melder AFP.

  Eksplosjonen skjedde klokka 6 søndag morgon, berre ein time før ein konfirmasjonsseremoni for barn, ifølge ein lokal tenestemann.

  Bomba skal ha vore heimelaga. Det er ikkje visst om eksplosjonen har forårsaka skade eller tap av liv.

 • Sykehus brent ned i kamper i Kongo

  Ti sivile ble drept, og et sykehus er brent ned under kamper mellom regjeringsstyrker og en væpnet gruppe øst i Kongo, opplyser Observatørgruppen KST og tjenestemenn. Hæren anklager den beryktede ADF-militsen for å stå bak.

 • Kunne forutsett vulkan i DR Kongo

  Forskere som jobber på et senter for monitorering av vulkaner i DR Kongo sier lørdag at de kunne ha forutsett det dødelige utbruddet i Nyiragongo hvis ikke arbeidet deres hadde blitt hindret av dårlig ledelse og underslag av midler.

  Minst 31 mennesker døde i vulkanutbruddet den 22. mai

 • Minst 50 drept i angrep i Kongo

  Tallet på døde etter to angrep øst i Kongo er steget til minst 50, ifølge en overvåkingsgruppe. En lokal tjenestemann sier en IS-tilknyttet gruppe står bak.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no