Jenta ble eksponert for gassen under de blodige sammenstøtene i området. 58 palestinere ble drept og over 2.700 ble skadd.
Det er ikke klart hvor familien oppholdt seg under demonstrasjonene. Palestinernes FN-utsending opplyste mandag at åtte av de 58 drepte var under 16 år.
Bomber tilbake
Israelske militære sier de har bombet en rekke Hamas-mål på Gazastripen som svar på demonstrasjonene mandag.
I en uttalelse tirsdag sier det israelske militæret at 13 Hamas-mål på Gazastripen er blitt bombet. De fleste flyangrepene skal ha rammet et av de militære anleggene til den islamistiske bevegelsen som styrer Det palestinske området.
Palestinske myndigheter kalte mandagens blodige sammenstøt på Gazastripen for en massakre. Tirsdag fryktes nye dødsfall under markeringen av «nakba».
- Les også
Katastrofen
Betegnelsen nakba betyr katastrofen. Nakba kommer dagen etter 70-årsdagen for Israels opprettelse, som endte opp med å bli den blodigste dagen på Gazastripen siden 2014-krigen med Israel.
Marte Heian-Engdal, seniorforsker ved NOREF ser mørlt på situasjonen for palestinerne.
– Nakba er selve kjernen i den palestinske kampen. Det er 70 år med fortvilelse og 70 år siden man ble fordrevet fra hjem og landsbyer i det som da var Palestina og som ble staten Israel. Mellom 700 000 og 800 000 tusen flyktet fra sine hjem i denne perioden, sier Marte Heian-Engdal, seniorforsker ved NOREF, Senter for internasjonal konfliktløsning til NRK.
Hvor står palestinernes sak i dag?
– Enormt svakt. Det bilde som har vært nå med kontrasten mellom folk i dress i Jerusalem som applauderer den nye ambassaden, mens palestinerne står i Gaza og blir skutt på mens de kaster stein eller beveger seg mot grensegjerde de holdes bak, er et veldig oppsummerende bilde på den palestinske situasjonen i dag sier Heian-Engdal.
Volden har eskalert samtidig som USA åpnet sin nye ambassade i Jerusalem. På denne måten signaliserer president Donald Trump at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad. Det er kontroversielt fordi både palestinerne og israelerne gjør krav på byen, som har en historisk og religiøs betydning for både jøder, kristne og muslimer.
Både Israelere og Palestinere protesterte utenfor USA sin nye ambassade i Jerusalem i går.
Foto: Eyal Warshavsky / APDen israelske hæren (IDF) har anslått at rundt 40.000 palestinere deltok i mandagens demonstrasjoner.
Spenningen på Gazastripen er fremdeles stor når de døde i dag skal begraves. Mange frykter at protestene vil fortsette og at mange fler kommer til å dø.
Tåregass som ble avfyrt mot demonstrantene i går har nå ført til at em åtte måneder gammel baby er død.
Foto: THOMAS COEX / AFPUSA blokkerer
I et hastemøte i dag skal Sikkerhetsrådet diskutere mandagens sammenstøt.
– Vi fordømmer det som har skjedd, sa Kuwaits FN-ambassadør Mansour al-Otaibi. Kuwait er for tiden medlem av Sikkerhetsrådet.
Palestinernes FN-utsending ønsker at Sikkerhetsrådet skal fordømme handlingene. Samtidig ønsker Israels ambassadør at Sikkerhetsrådet skal fordømme Hamas, den islamistiske bevegelsen som styrer Gazastripen.
En gutt holder et palestinsk flagg på Gazastripen mandag. Dødstallet etter de blodige sammenstøtene er oppe i 59.
Foto: Khalil Hamra / APSamtidig har USA blokkert en oppfordring fra FNs sikkerhetsråd om en uavhengig etterforskning etter den dødelige volden på Gazastripen, opplyser diplomater til AFP.
– Sikkerhetsrådet uttrykker sinne og sorg for drapene på palestinske sivile som utøver sin rett til å protestere fredelig, heter det i et utkast av uttalelsen nyhetsbyrået har fått tak i.
Videre i utkastet heter det at Sikkerhetsrådet oppfordrer til en uavhengig og åpen etterforskning for å finne de ansvarlige.
- Les også