Morrison møter pressen etter valgseieren

Australia

Oppsummert

Finansminister Scott Morrison tek over som ny statsminister i Australia.

 • Tatt for å gjemme synåler i bær

  En 50 år gammel kvinne er arrestert i forbindelse med at det i september ble funnet synåler gjemt i jordbær seks av åtte delstater i Australia. Matbutikker trakk tonnevis av frukt og bær fra hyllene og minst en person ble skadd.

  Inspiserer jordbær
  Foto: Patrick Hamilton / AFP
 • Beklagelse til overgrepsutsatte barn

  Australias statsminister Scott Morrison har gir en formell beklagelse til barn som har blitt utsatt for seksuelle overgrep på offentlige institusjoner. Uttalelsen kommer i kjølvannet av en granskingskommisjons rapport om seksuelle overgrep mot barn.

 • Abort lovleg i konservativ delstat

  Parlamentet i Australia sin nest største og mest konservative delstat, Queensland, vedtok onsdag å legalisere abort. Lovendringa gjer det mogleg for kvinner å avslutte uønskte graviditetar opp til veke 22.

 • 15 år i fengsel for matforurensing

  Nasjonalforsamlingen i Australia har økt straff for forurensning av matvarer til 15 års fengsel etter at det ble funnet synåler i jordbær. Det er samme strafferamme som besittelse av materiale som viser overgrep mot barn og terrorisme-finansiering.

  Inspiserer jordbær
  Foto: Patrick Hamilton / AFP
 • Tre barn blant antatt drepte

  To tvillingjenter på to år og søsteren deres på tre år var blant de fem personene som ble funnet døde, trolig drept, i et bolighus i Perth i Australia i helgen. Australsk politi bekrefter mandag at alle de fem personene var fra samme familie.

Morrison møter pressen etter valgseieren

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no