NRK Meny
AUSTRALIA-syklon
Foto: HO / Reuters

Australia

 • Ja til homoekteskap i Australia

  Et klart flertall har stemt ja til likekjønnet ekteskap i Australia. Regjeringen har lovet å endre ekteskapsloven innen jul. Ja-siden vant med en oppslutning på 61,6 prosent, melder AFP, like etter at resultatene ble offentliggjort.

 • Ny politiker må gå i Australia

  John Alexander fra det konservative partiet Liberals er den foreløpig siste politikeren som må trekke seg etter at det er oppstått tvil om hans statsborgerskap. Regjeringen har dermed mistet flertallet og lever farlig, skriver NTB.

  Conservative Liberal party MP John Alexander reacts as he sits in the House of Representatives in Australia's Parliament House in Canberra
  Foto: Stringer / Reuters
 • Dom gir australsk regjering trøbbel

  Australsk høyesterett har kommet til at den australske vise-statsministeren Barnaby Joyce er ulovlig valgt inn i parlamentet. Årsaken er at de har dobbelt statsborgerskap, melder Ap. Rettsavgjørelsen truer den australske regjeringens eksistens.

  Barnaby Joyce
  Foto: Rob Griffith / AP
 • Får stemme om homoekteskap per post

  Australsk høyesterett har kommet fram til at regjeringens planlagte folkeavstemning via posten om likekjønnet ekteskap er lovlig og kan gjennomføres. Menneskerettsadvokater frykter avstemningen ikke vil være representativ.

En person omkom og ni er skadet etter en kjedekollisjon utenfor Melbourne i dag. Kollisjonen skjedde etter en tankbil mistet kontroll og kjørte inn i autovernet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no