NRK Meny
AUSTRALIA-syklon
Foto: HO / Reuters

Australia

 • Kjemper mot kjøttetende bakterie

  Regjeringen i Australia bevilger ni millioner kroner i håp om å kunne løse problemet med en kjøttetende bakterie, som kan gi alvorlige infeksjoner hos mennesker. I delstaten Victoria har det blitt registrert 30 tilfeller så langt i år, melder NTB.

 • Vurderer særbehandling av hvite

  Australias innvandringsminister mener hvite farmere i Sør-Afrika er i fare og trenger hjelp, melder AFP. Ministeren vurderer å gi dem rask behandling av visumsøknad, og viser til rapporter om beslaglegging av land og vold rettet mot hvite landeiere.

 • Kardinal Pell i ny rettshøring

  Den overgrepssiktede kardinalen George Pell, som er pavens øverste økonomiske rådgiver, møter mandag i en ny rettslig høring om seksuelle overgrep i Australia. I høringen, som går over fire uker, blir det avgjort om det foreligger nok bevis mot Pell.

 • McCormak ny visestatsminister

  Michael McCormak er utnevnt til ny visestatsminister i Australia etter å ha blitt utnevnt til ny leder i koallisjonspartiet National Party. Han tar over begge posisjonene etter Barnaby Joyce, som ble nødt til å trekke seg i forrige uke.

 • Australias visestatsminister går av

  Australias visestatsminister Barnaby Joyce går av etter en utroskapsskandale og anklager om seksuell trakassering, opplyser han fredag lokal tid. Joyce har vært i hardt vær den siste tiden, og flere har bedt ham gå.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no