Hopp til innhold
Oscar André Ocampo Overn
Foto: Privat

15-åring drept på Kapp

Oppsummert

En 45 år gammel mann ar er dømt til 20 års fengsel for overlagt drap på sin 15 år gamle sønn. Drapet skjedde i familiens hjem på Toten i oktober 2019 etter at sønnen hadde avslørt farens overgrep mot ham. Faren er også dømt for frihetsberøvelse.

 • Drapsdømt overfalt i fengsel

  Den drapsdømte faren i Kapp-saken skal ha blitt sparket og slått i luftegården i fengslet i Hamar i juni, skriver OA. I dag møter en 29-åring fra Hadeland i retten, tiltalt for å ha stått bak overfallet.

  Hamar fengsel
  Foto: Knut Sveen / NRK
 • Kapp-dommen blir stående

  Riksadvokaten godtar dommen i drapssaken fra Kapp. Dommen på 20-års fengsel for faren som drepte sønnen sin blir stående. Etter en samlet vurdering, blant annet hensynet til de etterlatte, har påtalemyndigheten kommet til at saken ikke bør ankes.

 • Ikke grunnlag for tilsynssak

  Fylkesmannen oppretter ikke tilsynsak mot Sykehuset Innlandet etter drapet på 15 år gamle Oscar André Ocampo Overn på Kapp. Etterforskningen av drapet i fjor høst viste at tenåringen hadde et behandlingsforhold til sykehuset, melder OA.

 • Anker ikke dom på 20 år for drap

  Den 45 år gamle mannen som er dømt til 20 års fengsel for drapet på sønnen på Kapp i høst anker ikke dommen. Han er også dømt for overgep på sønnen og frihetsberøvelse av kona. Han har godtatt dommen, sier forsvarer Håvard Fremstad.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no