Hopp til innhold

PST etterforsker hatmeldingene fra Mohyeldeen Mohammad

Abid Raja (V) anmeldte den kjente islamisten etter å ha blitt kalt et ikke-troende svin på SMS. Meldingene kom etter at Raja sa hva han mente om burka og nikab.

Mohyeldeen Mohammad med SMS til Raja
Foto: Helge Carlsen / NRK

– Vi har mottatt en anmeldelse og startet etterforskning, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NRK.

SMS til Raja

Dette er SMS-ene PST etterforsker.

Foto: Privat

Raja har anmeldt Mohammad for krenkelse av privatlivets fred og for angrep på de høyeste statsorganenes virksomhet etter at NRK mandag avslørte at meldingene han fikk i helgen, kom fra den kjente islamisten og Syria-fareren.

– Når en stortingsmann anmelder et forhold, er det naturlig at PST starter etterforskning. Det er jobben deres, sier Mohammads advokat John Christian Elden.

NRK har forsøkt å kontakte Mohyeldeen Mohammad tirsdag, uten å få svar.

– Grøsser

Abid Raja

Stortingspolitiker Abid Raja (V) anmeldte meldingene etter at NRK tok kontakt.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

I meldingene skriver Mohammad blant annet at han håper Allah vil gi stortingspolitikeren «uhelbredelig sykdom, engstelighet, trengsel, fattigdom, et smertefullt og ynkelig liv før døden.»

– At dette kommer fra et etablert ekstremistmiljø i Norge, gjør at jeg grøsser, sa Raja til NRK da han fikk hvite hvem avsenderen var.

Tirsdag sier Rajas advokat Olle Nohlin at han avventer PSTs etterforskning, og at han ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Laster Twitter-innhold

Meldingene kom etter at Venstre-politikeren sa til VG at han er imot et forbud mot burka og nikab, selv om han «har kjent på en følelse av vemmelse» når han ser kvinner iført plaggene.

Mohammad har også sendt lignende meldinger til Maryam Trine Skogen etter at hun skrev et debattinnlegg til støtte for homofile muslimer.

Reiste til Syria

Mohammad ble kjent da han i 2010 advarte mot «et 11. september på norsk jord» under en appell mot Mohammed-karikaturene. Han var talsmann for gruppen «De frivillige».

I 2012 reiste han til Syria, som en av de første fra det norske islamistmiljøet. I år har han ifølge flere kilder hatt en slags rådgiverrolle for gruppen Profetens Ummah, som Ubaydullah Hussain var talsmann for. Hussain er nå tiltalt for rekruttering til ekstremistgruppen IS i Syria.

Mohyeldeen Mohammad og Bastian Vasquez

Mohyeldeen Mohammad i Syria sammen med Bastian Vasquez fra Skien. Vasquez har trolig mistet livet i Syria.

Foto: Facebook

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger