Hopp til innhold

Ble kalt «skitne homo-elsker hore» av Mohyeldeen Mohammad

Da Maryam Trine Skogen skrev et debattinnlegg til støtte for homofile muslimer, kalte den kjente islamisten henne for et «mentalt forstyrret og ustabilt ludder.»

sms-hets til Maryam Trine Skogen

Ble hetset etter homostøtte: Maryam Trine Skogen gikk i Pride-paraden i sommer, og skrev en kronikk i VG denne måneden. Da fikk hun hat-meldinger fra islamisten Mohyeldeen Mohammad.

Foto: Eirik F. Brandsborg / Human-Etisk Forbund

Det er ikke bare politikeren Abid Raja (V) som har fått frådende hat-SMS-er fra Mohyeldeen Mohammad.

For ett par uker siden ble den muslimske samfunnsdebattanten Maryam Trine Skogen utskjelt av Mohammad.

«Du skal stå til ansvar for din kufr, (vantrohet, journ.anm.), zinaa (samleie utenfor ekteskap, journ.anm.), støtte av de forkastelige homsene som du støtter og ditt verdiløse liv som du har valgt å leve. Måtte Allah la deg råtne i flammene av helvetet (...)», står det i en av meldingene.

Maryam Trine Skogen

Utskjelt: – Det er fælt å si det man jeg er nesten vant med å få meldinger og e-post når jeg uttaler meg offentlig så det var jo ikke noe nytt.

Foto: Olav Døvik / NRK

Meldingene kom etter at Skogen skrev en kronikk i VG. Da fortalte Skogen at hun hadde gått i årets Pride-parade sammen med gruppen «Skeiv verden», som jobber for å bedre vilkårene for homofile muslimer.

– Det er jo sjikane, sier hun til NRK.

Hva synes du om at det er Mohyeldeen Mohammad som er avsender?

– Det er litt ekkelt fordi det er en islamist med ekstreme meninger. Det er ikke hyggelig å ha sånne mennesker som sine uvenner.

– Ekstremister skal ikke skremme meg til taushet

NRK har kontaktet Mohammad, som ikke har svart på våre henvendelser. Men tidligere i dag bekreftet Mohammad at det var han som sendte hatmeldinger til stortingsrepresentant Abid Raja i helga.

Abid Raja (V)

Anmelder i dag: Stortingsrepresentant Abid Raja sier at han ikke aksepterer å bli plaget for sine meninger.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Raja ble kalt et ikke-troende svin av Mohammad etter at han i VG sa at han er imot et forbud mot burka og nikab, selv om han «har kjent på en følelse av vemmelse» når han ser kvinner iført plaggene.

Nå har Raja bestemt seg for å anmelde saken.

– At islamister skal kunne true, sjikanere, plage og skjelle ut både offentlige personer og debattanter og slippe unna med det, er ikke en situasjon vi kan leve med.

– Derfor tar jeg meg bryderiet meg å gå til anmeldelse.

Skogen sier hun vil anmelde meldingene dersom politiet mener det er hensiktsmessig.

Mohyeldeen Mohammad og Bastian Vasquez

I Syria: Mohyeldeen Mohammad har i flere år vært en av frontfigurene for ekstrem islam i Norge. Her er han i Syria sammen med konvertitten Bastian Vasquez (t.h.).

Foto: Facebook

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger