Hopp til innhold

Nye opplysninger om trusselbrevet: Konvolutten solgt hos Clas Ohlson

Med hjelp av utenlandske eksperter, har politiet sporet konvolutten og papiret som trusselbrevet ble skrevet på til Clas Ohlson, opplyser politiet.

Anne-Elisabeth Hagen

Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet i snart et år.

Foto: Politiet

Konvolutten og løsepengebrevet er et av politiets viktigste spor i jakten på gjerningspersoner.

Brevet ble funnet inne i boligen i Sloraveien etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant den 31. oktober i fjor. Det har ikke kommet noen livstegn fra Hagen siden forsvinningen, og politiet tror hun er drept.

– Både trusselbrevet og konvolutten er kriminalteknisk undersøkt, blant annet for å finne tekniske spor. Av hensyn til etterforskingen vil vi ikke nå kommentere resultatet av disse undersøkelsene, sier politiinspektør Tommy Brøske ved felles enhet for etterretning og etterforsking i Øst politidistrikt i en pressemelding.

Utenlandske eksperter

Konvolutten som fulgte trusselbrevet er produsert i Tyskland, og er solgt hos Clas Ohlson, opplyser politiet.

Papiret som trusselbrevet er skrevet på er produsert ved en papirfabrikk i Portugal. Det samsvarer teknisk med papir solgt hos Clas Ohlson.

Samtidig skriver politiet at de ikke kan utelukke at brevpapir med tilsvarende tekniske kvaliteter kan være solgt andre steder.

Forsvinningssaken

– Alle henvendelser vi får fra politiet bistår vi så godt vi kan. Vi har ikke lov til å kommentere en pågående etterforskning og alle spørsmål må tas med politiet, sier presseansvarlig Kine Dreyer i Clas Ohlson Norge til NRK.

Politiet skriver at de har engasjert eksperter på papir, og konsultert fagmiljøer og papirlaboratorier i blant annet Tyskland.

Norske butikker

Politiet har etterforsket forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen i snart ett år, og de vil ikke kommentere om de har noen mistenkte eller siktede i saken. NRK har tidligere skrevet om hovedporene politiet nå jobber opp imot.

Brøske

Politiinspektør Tommy Brøske.

Foto: Anders Fehn / NRK

Flere av de viktigste sporene i saken – brevet, konvolutten, strips som ble funnet på åstedet og skoavtrykk inne i huset, stammer fra butikkjeder som har utsalgssteder på, eller i nærheten av Lørenskog.

I tillegg til de fysiske sporene inne på åstedet, er et av de store etterforskningsprosjektene til politiet å gjennomgå overvåkingsvideoer fra nærområdet – både for å se etter personer, men også biler som kan knyttes til forsvinningen.

Pressekonferanse med Tommy Brøske i forbindelse med forvinningen av Anne-Elisabeth Hagen

Politiet ønsker tips om sko som har samme skosåle som disse to skotypene fra produsenten Sprox.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Politiet har tidligere sagt at det er mulig gjerningspersoner kan ha bortført Anne-Elisabeth Hagen med bil, uten å bli fanget opp av kameraer under flukten.

NRK har tidligere fått opplyst at det ble funnet strips inne i Sloraveien. Dette ble bekreftet av politiet. Stripsen skal ha blitt kjøpt hos Biltema.

Inne i huset ble det også funnet en rekke skoavtrykk. Undersøkelser viste at det var sko av typen Sprox som hadde avsatt merkene. Også i skoundersøkelsene fikk politiet hjelp fra tyske eksperter.

På en pressekonferanse i august i år henvendte politiinspektør Tommy Brøske og Øst politidistrikt seg til de omkring 300 personene som har kjøpt skomodellene som var til salgs hos Spar Kjøp.

De var spesielt interessert i kjøpere som brukt kontanter hos Spar Kjøp i perioden august 2016 til mai 2019.

Anne-Elisabeth Hagen forsvann 31. oktober 2018. Her er ei oppsummering av det som har skjedd sidan då.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant 31. oktober 2018. Her er ei oppsummering av det som har skjedd siden då.

AKTUELT NÅ