Hopp til innhold

Lørenskog-saken: Politiet mener fortsatt boligen er åsted for drap

Politiet jobber fortsatt etter teorien om at Hagen-familiens bolig i Lørenskog har vært åsted for drap, og sier de vil gjøre alt for å finne den skyldige.

Hagen-boligen, dør.

AVSTENGT: Politiet har plombert dørene til boligen i Lørenskog.

Foto: Gunnar Bratthammer / NRK

– Politiet mener fortsatt at boligen i Sloraveien er åsted for et drap. Flere etterforskingsskritt gjenstår, og fortsatt tilgang til bolig og også andre eiendommer er derfor sentralt for etterforskningen, opplyser påtaleansvarlig Haris Hrenovica ved Øst politidistrikt i en pressemelding.

– Vi gjør alt vi kan for å finne henne (Anne-Elisabeth Hagen), avdekke hva som har skjedd og hvem som er ansvarlig, sier Hrenovica.

Lørdag endret politiet siktelsen mot den pågrepne mannen i 30-åra til medvirkning til grov frihetsberøvelse. Han var i utgangspunktet siktet for drap eller medvirkning til drap på Anne-Elisabeth Hagen.

Også Tom Hagen er løslatt. Han ble løslatt fra varetekt fredag etter at påtalemyndighetens anke ble forkastet av Høyesteretts ankeutvalg. Han er siktet for drap eller medvirkning til drap, men har hele tiden nektet straffskyld.

Les også: Politiet endrer siktelsen mot mann i 30-årene

Hagen

Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet siden 31. oktober 2018.

Foto: Handout / AFP

Påvirker ikke hovedhypotese

Politiet opplyser at de tar avgjørelsene i Eidsivating lagmannsrett og Høyesterett til etterretning.

De siste dagers utvikling i saken, påvirker ikke politiets hovedhypotese om at Anne Elisabeth Hagen er drept, opplyser politiet.

– Siktelsen mot mannen i 30-årene ble endret med bakgrunn i opplysninger fremkommet i avhør. Politiet mener fremdeles vi står overfor et drap, men fordi ulike personer kan ha hatt ulike roller, vil det kunne være aktuelt med siktelser for annet enn drap. Vi mener fortsatt at mannen i 30-årene har en rolle i saken, sier Hrenovica.

Politi utenfor hytta til Tom Hagen i Kvitfjell

Politi på plass utenfor hytta til familien Hagen på Kvitfjell.

Foto: Even Lusæter / NRK

– Gjør alt

Ransaking i Sloraveien gjennomføres siden politiet mener at drapshandlingen er foretatt der, og det var Anne-Elisabeth Hagens bopel, opplyser politiet.

Videre ransaker politiet Tom Hagens hytte på Kvitfjell. Det medfører at Hagen ikke får bruke noen av dem.

Det har imidlertid vært uenighet om politiet faktisk kan gjennomføre en såkalt tredjemannsransaking av Hagens eiendommer.

Politiet opplyser at de har grunn til å anta at det på denne adressen kan finnes bevis av betydning for den pågående etterforskningen. Det vises også til at hytta på Kvitfjell var et sted der Anne-Elisabeth Hagen ofte oppholdt seg i tiden fram til 31. oktober 2018.

Dette var datoen da hun forsvant.

Hagen-boligen

Boligen til ekteparet Hagen. Dette bildet er fra lørdag.

Foto: Cicilie Andersen / NRK

Hadde møter med andre siktede

Tom Hagens forsvarer, Svein Holden, har foreløpig ikke svart på NRKs henvendelser. Til VG sier han følgende:

– Jeg er usikker på om politiet har lov til å gjøre dette på denne måten, all den tid Tom Hagen er en mistenkt i deres øyne. Dette er et spørsmål vi er i ferd med å utrede. Det er en juridisk problemstilling, sier forsvareren.

Søndag kunne ellers NRK avsløre at den drapssiktede Tom Hagen hadde minst ti møter med den andre siktede i saken. Møtene fant sted før forsvinningen og skal ha stoppet etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant.

Les mer her: Tom Hagen hadde minst ti møter med bortføringssiktet kryptoekspert

Tidslinje over Anne-Elisabeth Hagens forsvinning

31. oktober 2018 forsvant Anne-Elisabeth Hagen (68) fra sitt hjem på Fjellhamar utenfor Oslo. Hagen er gift med investoren og milliardæren Tom Hagen (70). 28. april 2020 ble Tom Hagen pågrepet av politiet.

AKTUELT NÅ