NRK Meny
Normal

Jens: – Jeg er flink til å skjule at jeg er irritert

Husker du homoryktene, oljefyren på Nordberg og hasjrøykingen til Jens Stoltenberg? Dette sier han om de vanskelige sakene og norsk presse i dag.

Jens Stoltenberg snakker om norsk presse og homoryktene, oljefyren på Nordberg og hasjrøyking.

Jens Stoltenberg sier han vil savne norsk presse selv om han innrømmer at han har latt seg irritere av flere innslag.

– Jeg vil starte med å si at jeg kommer til å savne norsk presse.

Jens Stoltenberg sitter på et podium flankert av Raymond Johansen og Helga Pedersen og skal egentlig snakke om hva som skal skje på Arbeiderpartiets ekstraordinære landsmøte lørdag.

Da skal han gi fra seg toppledervervet i Arbeiderpartiet til sin gode venn Jonas Gahr Støre.

Men han krever å bli trodd på dette ene først.

At han kommer til å savne norsk presse.

– Det kommer jeg til å gjøre fordi jeg har samarbeidet med dere i mange år. Ikke fordi jeg ikke har vært irritert på dere, for det har hendt mer enn én gang, sier han.

Han sier også at noe av det han gleder seg til når han blir generalsekretær i NATO er å slippe å bruke tid på dagsaktuelle saker han mener ikke er viktig.

– Noen ganger føler jeg at jeg har brukt litt for mye tid på ting som ikke har vært blant de viktigste. Fordi det har preget dagsorden. Så kan det være jeg har feil oppfatning av hva som er viktig.

Nedenfor kan du se tre av sakene rundt Stoltenberg som han måtte bruke mye tid på. I videoen blir han konfrontert med de samme sakene.

Homoryktene

Året er 1996 og ryktene om at Jens Stoltenberg er homofil og i ferd med å flytte fra kone og barn sprer seg som ild i tørt gress i Norge.

Stoltenberg selv nektet å være med på ryktemakeriet og ville hverken bekrefte eller avkrefte. Ikke før i 2004. Da hadde han fått nok.

– Det var jo i nesten to år masse rykter om at jeg hadde flyttet fra familien min. Og først ville jeg ikke kommentere det. Men så ble barna mine konfrontert med det på skolen. Derfor ga jeg et intervju til VG om det, sa Stoltenberg til homsebladet Blikk.

Historien bak ryktet er langt mer uskyldig. Det skulle faktisk ikke mer enn to feilkjøpte kinobiletter til før de begynte å svirre.

Stoltenberg skulle på kino med bestekompisen Kjetil Try for å se James Bond, men de gikk feil og endte på den romantiske komedien «Broene i Madison County». Under forestillingen hvisket en kvinne:

– Du skal ha med deg kona di på filmer som dette.

Stoltenberg svarte som sant var:

– Nei, jeg har med meg vennen min, jeg.

Og rykteflommen var i gang.

– Da ryktene til slutt ville ha det til at jeg hadde flyttet fra min kone Ingrid (Schulerud, red.anm) og sammen med Kjetil, var det ikke morsomt lenger, sa Stoltenberg da han holdt tale for Try under sistnevntes bryllup.

For ordens skyld tillegges at Stoltenberg var der som forlover for Try.

Hasjrøykingen

I 2002 brøt Stoltenberg sitt eget prinsipp om ikke å bekrefte eller avkrefte om han selv noen gang hadde brukt narkotika.

Da stod han frem i VG og flere andre aviser med følgende avsløring:

– Ja, det er riktig at jeg som ung prøvde hasj. Det var et fåtall tilfeller for over 25 år siden, fra slutten av ungdomsskolen.

Da var det allerede godt kjent at hans søster Nini hadde sterke rusproblemer.

– Jeg vil på det sterkeste advare barn og unge mot å eksperimentere med rusmidler overhodet. Det som kan fremstå som uskyldig eksperimentering, kan ende forferdelig galt, sa han den gangen.

Oljefyren på Nordberg

I 2007 kom den siste «skandalen» rundt Stoltenbergs privatliv. Sommeren 2007 avslørte Dagsavisen at Stoltenberg fyrte huset sitt på Nordberg med forurensende oljefyr. Det til tross for at regjeringen aktivt jobbet for å skifte ut alle oljefyrer i landet.

Årsaken var at denne fyringen stod for rundt 6 prosent av klimagassutslippene i Norge.

Midt i julestria samme år innrømmet statsministeren at han fortsatt sverget til oljefyren og at han, etter lengre tids vurdering, hadde bestemt seg for å beholde fyren.

– Jeg har tenkt på det, men jeg har ikke gjort noe med det, og det er fordi det viste seg litt mer komplisert enn vi trodde, sa Stoltenberg til VG den gangen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger