Sandnessjøen sykehus
Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Helgelandssykehuset 2025

Oppsummert

I dag offentliggjøres rapporten om hvor fremtidens akuttsykehus på Helgeland skal ligge. Minst ett av stedene som i dag har sykehus vil miste det, ifølge Helge Torgersen som har ledet utredningen. Vi følger dialogmøtet.

 • Skal vurdere 22 sykehustomter

  I fjor avgjorde helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) at det nye hovedsykehuset på Helgeland skal legges til Sandnessjøen eller omegn – det vil si maksimalt 20 minutters biltur fra rådhuset. Fristen for å melde inn tomter for sykehus i Sandnessjøen og omegn gikk ut 1. februar. Helgelandssykehuset har fått inn forslag på 22 ulike tomter – 9 i Leirfjord, 12 i Alstahaug og 1 i Vefsn. I styremøtet 24. februar vil styret få en orientering om de innmeldte tomtene, melder Helgelandssykehuset.

  Rishatten er Alstahaug kommune sitt foretrukne alternativ for ny sykehustomt.
  Foto: Alstahaug kommune
 • Ny tarmkreft-rapport

  Tre eksterne eksperter anbefaler nå at tarmkreftpasienter kun bør opereres ved ett sykehus på Helgeland, melder Aftenposten. Og at akuttpasienter sendes videre til større sykehus. Spesialistene konkluderer med at alvorlige avvik fra god medisinsk praksis bidro vesentlig til dødelig forløp hos 2, muligens 3 av 49 opererte pasienter ved sykehuset i Sandnessjøen. Det samme gjelder 2 av 105 pasienter ved sykehuset i Mo i Rana.

  Helgelandssykehuset HF, sykehus i Sandnessjøen.
  Foto: Helgelandssykehuset HF
 • Slutter i Helgelandssykehuset

  Helgelandssykehuset og Ida Bukholm har kommet til enighet om at ansettelsesforholdet opphører, skriver Rana no. Bukholm sa opp sin stilling ved Helgelandssykehuset i slutten av november, men trakk oppsigelsen kort tid senere. Ifølge avisen er partene nå enige om en avtale som medfører at Bukholm forlater stillingen i sykehuset.

 • Har varslet sin avgang

  Medisinsk direktør i Helgelandssykehuset, Fred Mürer, fylte 70 år i sommer. Han er blitt enig med ledelsen om at man kunne starte prosessen med å rekruttere hans etterfølger, skriver konstituret kommunikasjonssjef Jan-Eirik Vestnes i en epost til Helgelands Blad.

  Fred Mürer
  Foto: Helgelandssykehuset

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger