NRK Meny
Normal

Hareide: – Har ikke noe usnakket med Sandberg

NYDALEN (NRK): Mens Per Sandberg forsvant inn til krisemøtet uten et ord, sier KrF-leder Knut Arild Hareide at han har lagt krangelen mellom de to bak seg.

Knut Arild Hareide

Krisemøte i gang i Nydalen. KrF-leder Knut Arild Hareide sitter vis-à-vis Frp-nestleder Per Sandberg.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det har satt en standard på hva som ikke er akseptabelt, sier KrF-leder Knut Arild Hareide på vei inn til oppvaskmøte på Radisson Blu i Nydalen.

Han sikter til Frp-nestleder Per Sandbergs uttalelser om at KrF er skyld i massakre og terror. Sandberg har beklaget uttalelsen uten at det roet gemyttene mellom de to. I dag møtes de igjen for første gang, men Hareide mener de to ikke har noe uoppgjort.

– Det er en sak som jeg langt på vei er ferdig med. Det har kommet en tydelige beklagelse fra Frp, så jeg opplever ikke at jeg har noe usnakket med Per Sandberg i dag.

Ikke ekteskapsrådgivning

I tur og orden kom de borgerlige partitoppene inn til møtet som er ventet å vare til rundt kl. 18. Alle fremholder de at samarbeidsklimaet mellom de fire er godt, men kan bli enda bedre.

– Når vi etter en stund har erfaringer med en sånn avtale, er det helt naturlig å se på hvordan den fungerer, sier statsminister Erna Solberg (H).

Hun vil ha fokus på hvordan budsjettprosessene kan bli bedre og hvilke saker de i fellesskap skal ha fokus på fremover.

– Er dette en slags ekteskapsrådgivning?

– Nei, det er det ikke. Det er faktisk godt planarbeid som enhver ledergruppe gjør.

Trenger ingen Schjøtt-Pedersen

Flere av de borgerlige stortingspolitikerne har opplevd at sakene fra regjeringa ikke har vært godt nok forankret. Et av spørsmålene Solberg måtte svare på i dag, var om hun trenger en stabssjef tilsvarende de rødgrønnes Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

– Jeg tror ikke dette kan løses av en enkeltperson. Schjøtt-Pedersen hadde en funksjon for å avlaste statsministeren, jeg har ikke hatt behov for den typen funksjoner i regjeringa.

– Du trenger ikke en samordningsfunksjon?

– Vi har veldig mange ulike elementer i dette samarbeidet. I en regjering kan du rasjonalisere det til en person som sørger for de prosessene. På dette nivået kan du ikke ha det.

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen på vei inn til krisemøte i Nydalen:

Siv Jensen ville ikke gå med på at problemene i det borgerlige samarbeidet var viktige før dagens møte i Nydalen.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger