Sandberg ber Hareide skrive beklagelsen selv

Per Sandberg (Frp) ber KrF-leder Knut Arild Hareide formulere en beklagelse han kan skrive under på, «slik at vi kan begynne å diskutere politikk.»

Per Sandberg

Per Sandberg står fast for hovedbudskapet om at norsk innvandringspolitikk har spilt falitt.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Det er dagen derpå for Per Sandberg, etter at han i går ga KrF direkte skyld for terrorrekruttering og massakre. Unnskyldningen fra Sandberg ble ikke godt mottatt av KrF-leder Knut Arild Hareide i Dagsnytt 18, men det har tilsynelatende ikke gjort nevneverdig inntrykk på Frps nestleder.

– Jeg har vært i betydelig større debatter enn det. Dersom Hareide ikke er fornøyd med beklagelsen, så kan han heller selv skrive ei formulering som jeg kan vurdere å skrive under på. Så kan vi begynne å diskutere politikk, er Sandbergs oppfordring i dag.

– Samme mening i dag som i går

Sandberg forteller at gårsdagens utspill har gitt massive reaksjoner.

– Jeg har fått tusenvis av henvendelser fra folk. Jeg har stått i stormer før, men jeg har aldri vært ute for så mye, sier han til NRK.

– Er det da et uttrykk for at du har gått for langt?

– Jeg har ikke gjort noen oppsummering av det.

Hvordan er det å stå i trøkket?

– Jeg vet alltid hva jeg mener, så det er ikke noe problem. Jeg har akkurat samme mening i dag som i går i forhold til hovedbudskapet: Norsk innvandrings- og asylpolitikk har ikke lyktes.

– Fronter Frps partipolitikk

Hovedbudskapet til Sandberg får støtte fra andre partifeller. Stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen mener utspillet er representativt for «en god del av oss».

– Hva syns du om støtten fra Ellingsen?

– Jeg har ikke snakket med ham, men jeg tror heller ikke Ellingsen er enig i uttalelsen min som ble helt feil med å koble Krf opp mot IS.

Sandbergs viktigste poeng er at de ulike regjeringene som har styrt landet de siste årene, må innse at de har sviktet når det kommer til innvandring og integrering.

– De partiene som i vekslende regjeringer har hatt ansvar bør kanskje se seg tilbake. Hva har man gjort galt, og hva kan man gjøre bedre? En av de viktigste debattene vi bør ta er gårsdagens innvandrings, asyl- og flyktningpolitikk.

Men bruker du riktig virkemiddel for å oppnå en god debatt?

– Intervjuet mitt med Klassekampen i går er klar på det. At mange blir provosert over det intervjuet er helt greit, men det er mine meninger, det er Frps meninger og vår politikk. Det er ikke regjeringen, men Frps partipolitikk.

– Noen prøver å true meg til taushet

Sandberg trekker frem et sitat fra den tyske forbundskansleren Helmut Schmidt: «Det multikulturelle samfunn er et produkt av illusjonene til de intellektuelle.»

Og hva mente Schmidt med det slik du tolker det?

– Det multikulturelle samfunnet var umulig, en illusjon.

Han er opptatt av at debatten om innvandring fortsetter, og at Stortinget finner løsninger. Gårsdagens rabalder skremmer han ikke.

– Jeg registrerer at noen prøver å true meg til taushet, men det kommer aldri til å skje.

– Hvem truer deg til taushet, er det KrF du sikter til?

– Jeg sier bare at jeg registrerer det.

SISTE NYTT

Siste meldinger