Solberg: – Ikke min jobb å stramme opp alle på borgerlig side

Statsminister Erna Solberg samler i dag troppene til borgerlig oppvaskmøte etter de siste ukenes krangling og misnøye.

Erna Solberg om borgerlig samarbeid

Statsminister Erna Solberg på besøk i Politisk kvarter før oppvaskmøte i Nydalen.

– Vi skal kanskje lære oss å ikke svare hver gang en journalist ringer, og vil ha en kommentar på noe en annen angivelig har sagt, mener statsminister Erna Solberg (H).

I ettermiddag samler hun alle de fire borgerlige partiene i Nydalen, hvor samarbeidet startet for halvannet år siden. Det blir første gang KrF-leder Knut Arild Hareide møter Frp-nestleder Per Sandberg, etter at Sandberg beskyldte KrF for å ha ansvar for massedrap og massakrering.

– Snakket du selv med Per Sandberg?

– Jeg har ikke snakket med Per Sandberg, det har Siv Jensen gjort. Det er hun som er partileder i Frp. Det er ikke min jobb å stramme opp alle politikere på borgerlig side.

Vil ha KrF og V med i budsjettbehandlingen

Det har vært høyt støynivå mellom samarbeidspartiene og regjeringa den siste tida, men Solberg mener de fire tåler en krangel. Også når krangelen utløser en offentlig beklagelse.

– Men det er klart det ikke er noe bra når vi har den typen diskusjoner. Først og fremst fordi den flytter fokuset vekk fra de viktige sakene som dette landet står ovenfor.

Hvordan de fire partiene kan få en bedre samarbeidsform, er temaet på det fem timer lange møtet. Solberg åpner blant annet for at KrF og Venstre kan være med på deler av budsjettbehandlingen før den kommer til Stortinget.

– Etter høstens budsjettdiskusjoner var alle de fire partiene ganske tydelige på at vi må tenke litt annerledes om hvordan vi samordner oss før et budsjett.

Avviser at asylbarn blir tema

Det har vært spekulert i om gjenopptakelse av sakende til de 80 utsendte asylbarna fra i fjor, også kommer til å bli tatt opp på møtet. Men de vanskelige enkeltsakene vil Solberg la ligge.

– Dette er ikke tema på dagens møte. Dagens møte dreier seg om hvordan vi skal samarbeide og ikke minst om hvordan budsjettprosessen er. Det er ikke så mange enkeltsaker som kommer til å bli avgjort på dette møtet.

– Er det noe du kan gjøre for å få bedre kontroll over troppene, også i Frp?

– Vi skal snakke mer om de viktige sakene og det som betyr noe for folk, og mindre om det politiske spillet.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger