Tror KrF har fått sterkere kort på hånda

KrF-leder Knut Arild Hareide tror uttalelsene fra Per Sandberg kan gi partiet sterkere kort på hånden i forhandlinger med regjeringa.

Krf leder Knut Arild Hareide før budsjettforhandlinger i Stortinget

KrF-leder Knut Arild Hareide har vært gjennom tøffe forhandlinger med regjeringen før. Her under statsbudsjettet i høst. Nå tror han hatt han har sterkere kort på hånden til fremtidige forhandlinger.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Etter et par døgn med krasse ord og beklagelser mellom Per Sandberg og Knut Arild Hareide, prøver partilederen for Kristelig folkeparti igjen å fokusere på det han egentlig vil drive med.

Han er på årsmøtet for Rogaland KrF, og han vil snakke politikk. Og det kan tyde på at han lever etter mottoet; "det er aldri så galt at det ikke er godt for noe".

– Det viktigste for KrF er å få frem vår politikk, og vi føler jo at vi stiller ganske godt nå i de neste forhandlingene med regjeringen. Jeg tror de vet vi trenger betydelig gjennomslag, sier en klar Hareide.

Frustrasjon

Han tror at de siste dagers bråk rundt uttalelser om KrF er over, men han tror det kan gi partiet bedre kort på hånden fremover.

Det var torsdag morgen at nestleder i Fremskrittspartiet, Per Sandberg, kom med uttalelser hvor KrF beskyldt for å ha ansvar for at norske ungdommer drar ut for å krige i blant annet Syria.

Hør uttalelsen fra Per Sandberg her:

– Så du tror denne uttalelsen kan føre til at dere får mer innflytelse?

– Du skal ikke se bort i fra det. Jeg tror i alle fall at også langt inne i regjeringspartiene forstår man den frustrasjonen som har preget Kristelig folkeparti etter de urimelige uttalelesene, sier Hareide.

Vil ikke bryte

Per Sandbergs uttalelser har fått veldig forskjellige respons ute i resten av partiet. Fredag ettermiddag gikk Rogaland Frp ut og tok avstand fra uttalelsene, men partifelle Jan Arild Ellingsen mener uttalelsene er representative for store deler av partiet.

Hareide legger likevel til, og understreker, at han har godtatt unnskyldningen som har kommet fra Frp-leder Siv Jensen, og at han nå legger saken bak seg.

– Er det et parti som bør ha rom for tilgivelse, så er det KrF.

– Så dere vil ikke bryte samarbeidet med regjeringen?

– Det er ikke grunn til å legge skjul på at dette har vært en sak som har preget samarbeidet negativt. Men samarbeidet står stødig, og dette er ikke tida for å diskutere det, avslutter Hareide.