Hopp til innhold

Del dine bilder fra id-feiringen

Hvordan feirer du id? NRK varter opp med festsending, og vi vil vise frem de fineste id-øyeblikkene fra alle som feirer. Send oss dine bilder fra feiringen!

En bildekombo bestående av mange ulike matretter som muslimer spiser til høytiden eid.

God og mye mat er en sentral del av id. Send oss bilder av maten dere koser dere med og andre fine øyeblikk fra feiringen.

Foto: Samina Tagge/Colorbox

Fredag kveld blir det id-fest i Groruddalen i Oslo når Rima Iraki og Yousef Hadaoui leder årets «Festen etter fasten» fra Tveten gård.

NRK vil se hvordan du og din familie feirer høytiden, og vil gi plass til flere av disse bildene i festsendingen.

Barneglede, festklær, mat- og familiebilder og mye mer. Del dine fineste id-øyeblikk med oss ved å laste opp bildene dine her.

Programmet går direkte på NRK1 og i NRK TV fra kl. 20.05 fredag.

Mahmoud Al Eisawi er en norsk youtuber som har blitt en megastjerne i Midtøsten. Han har millioner av arabisktalende fans på sin Youtube-kanal og Instagram-konto. Id-feiringen hans i Bergen er ikke like storstilt som i Midtøsten, men den blir koselig likevel med matgilde og familiehygge.

SE VIDEO: Mahmoud Al Eisawi er en norsk youtuber som har blitt en megastjerne i Midtøsten. Han har millioner av arabisktalende fans på sosiale medier. Se hvordan han feirer id i Bergen i år. Eisawi er blant gjestene i festsendingen.

Id-fest på NRK

Det er andre året på rad at det blir en stor festmarkering av høytiden id al-fitr på NRK.

I en måned har muslimer verden over fastet fra soloppgang til solnedgang. Høytiden markerer slutten på den muslimske fastemåneden ramadan - og da bugner det over av lekker mat, godt selskap og fest.

I år blir det ingen store samlinger og selskap - slik det vanligvis er - men NRK bringer id-festen hjem til dere med programmet «Festen etter fasten».

Årets sending går direkte fra idylliske Tveten gård på Tveita.

Festen etter fasten 2021

Rima Iraki og Yousef Hadaoui inviterer til festsending fra Tveten gård i Oslo. NRK vil se hvordan du og din familie feirer høytiden id.

Foto: Ole Kaland / NRK

Matgilde

Noe av det seerne kan glede seg mest til i løpet av kvelden er et lekkert matgilde og et dypdykk i mattradisjonene rundt festmåltidene som hører med til id-feiringen.

I år byr programmet på hele seks matstasjoner, som skal varte opp med delikat mat fra Bosnia, Tyrkia, Midtøsten, Pakistan, Nord-Afrika og Somalia. Kokkene er kjente og mindre kjente personer med gode historier.

Søtsaker er også en viktig del av feiringen. Og siden høytiden i år faller noen dager før 17. mai, blir det også forfriskende dessert med ulike is-varianter.

SE VIDEO: Kronprinsparet var med på et iftar, måltidet der fasten brytes, sammen med «Festen etter fasten»-programlederne Rima Iraki og Yousef Hadaoui og deres foreldre Fadia Iraki og Ismail Hadaoui.

Iftar med kronprinsparet

Kronprinsparet har blitt med på iftar, måltidet der fasten brytes, med våre programledere og deres respektive foreldre.

I dette innslaget er det duket for hjertevarme historier om muslimers og id-feiringens reise i Norge gjennom de siste 50 år.

Det blir også andre celebre gjester å se i sendingen, og spektakulære danse- og musikkopptredener. Blant disse er Turab og Musti.

Musti i Ramadan med Noman 2021

Rapper og fersk Spellemann-vinner Musti opptrer på årets «Festen etter fasten».

Foto: Alvilde Naterstad / NRK

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger