Sandwich Brothers

– SMAKFULL INTEGRERING: Sandwichbrothers jobber for et mangfoldig og inkluderende arbeidsliv. Det er rett og slett integrering som smaker godt, sier de.

Foto: Jarli & Jordan

Fløteis og sorbet med smak av Midtøsten og norsk sommer

@sandwichbrothers lager den lekreste fløteisen med pistasjnøtter og rosevann og jordbærsorbé. Her får du oppskriftene deres for å lage den hjemme.

Slik gjør du

– Ristede pistasjnøtter brukes i desserter hele veien fra Tyrkia via Midtøsten til Nord-Afrika, og vi synes det er deilig å lage is av det. Med et par dråper rosevann blir det som en smak av en vårdag i Aleppo. Det er også straks sesong for norske jordbær, som, i all ydmykhet, er verdens beste. Og vår jordbærsorbé er perfekt for dem som ikke kan eller vil spise melkeprodukter, sier Sandwich Brothers.

Fløteis med ristede pistasjnøtter og rosevann

Tid: 30m pluss «aldring» i minst fire timer.

Bland alle ingrediensene, unntatt pistasjnøtter og rosevann, i en tykkbunnet kjele. Varm sakte opp til 86 grader mens du rører og passer på at det ikke brenner seg i bunnen.

Ta av platen og sett i vannbad til den når kjøleskapstemperatur. La så denne basen «modne» i fire timer. Dette kan du også gjøre dagen før, Is-basen holder seg et par dager i kjøleskap.

Still inn din varmluftsovn på 150 grader og rist pistasjnøtter i 30 min. De bør være litt mørkere enn du egentlig tenker er greit. Ekte pistasjis er ikke så grønn som dem i butikken – og smaker mye bedre! Kjør i kjøkkenmaskin. La de så avkjøles til romtemperatur.

Bland pistasjnøtter og rosevann inn i is-basen, og frys. Enten i en ismaskin eller i fryseren. Om du gjør det i fryseren må du ta den ut og røre hver halvtime for å unngå at det bare blir en isbit.

Server i en dessertskål eller som en sandwich-is mellom to kjeks av denne eller denne typen.

Jordbærsorbé

Tid: 30m pluss «aldring» i minst fire timer.

Bland alle ingrediensene, unntatt jordbær og sitron, i en tykkbunnet kjele. Varm sakte opp til 70 grader mens du rører og passer på at det ikke brenner seg i bunnen.

Ta av platen og sett i vannbad til den når kjøleskapstemperatur. La så denne basen «modne» i fire timer. Dette kan du også gjøre dagen før, Is-basen holder seg et par dager i kjøleskap.

Bland inn jordbær og sitronjus i is-basen og frys. Enten i en ismaskin eller i fryseren. Om du gjør det i fryseren må du ta den ut og røre hver halvtime for å unngå at det bare blir en isbit.

Tips

Basen til fløteisen kan brukes til vaniljeis: Del en vaniljestang i to, skrap ut frøene, bland med basen og frys.

Økologisk johannesbrødkjernemel, skummetmelkpulver og dekstrose kan kjøpes i helsekostbutikker eller bestilles på internett.

Sandwich Brothers er en sosial entreprenørbedrift som «sandwicher» nye nordmenn inn i arbeidslivet.

Kilde: Jalal Alizada og Rasheed Dodokan fra Sandwich brothers i «Festen etter fasten» 2021