Hopp til innhold

Comey: – Trump er en serieløgner

I et TV-intervju i forbindelse med sin nye bok kommer den sparkede FBI-sjefen James Comey med hard kritikk mot Trump.

SE VIDEO: I et TV-intervju i forbindelse med sin nye bok serverer tidligere FBI-sjef James Comey kraftig kost i retning president Donald Trump. 

– Du kan ikke ha en president som ikke gjenspeiler verdiene jeg mener republikanere, demokrater og uavhengige verdsetter, sier Comey i et TV-intervju på ABC.

– Moralsk uegnet som president

Den tidligere FBI-direktøren James Comey stilte i natt opp til sitt første TV-intervju siden president Trump sparket han i fjor.

Til ABC-programleder George Stephanopoulos, legger ikke Comey skjul på sin mistro til presidenten.

– Presidenten vår må respektere og holde seg til verdiene som er kjernen for dette landet. Og det viktigste av alt - fortelle sannheten. Denne presidenten er ikke i stand til det. Han er moralsk uegnet til å være president, sa Comey.

Comey og Trump

FØRSTE GANG: Den tidligere FBI-sjefen James Comey ble søndag kveld intervjuet av ABC-ankeret George Stephanopoulos.

Foto: AP

Trump: – Comey er en slimål

Etter at et utdrag fra Comeys nye bok ble offentliggjort, har Trump kalt Comey både «svak», «en løgner» og «en slimål» som bør straffeforfølges.

– Sleipe James Comey, en mann som alltid kommer dårlig ut og vil gå inn i historien som den VERSTE FBI-sjefen, med stor margin!, skrev Trump på Twitter i forkant av intervjuet.

Laster Twitter-innhold
Comey i intervju

SERIELØGNER: James Comey kalte Trump svak under nattens intervju med ABC News.

Foto: Ralph Alswang / AP

På fredag sa pressetalskvinnen i Det hvite hus, Sarah Sanders, at «Comey for alltid vil være kjent som en skam for landet,» og at å sparke Comey er en av Trumps «største gjerninger.»

Presidenten mener Comeys nye bok lar mange viktige spørsmål stå ubesvart.

– Som hvorfor han røpet hemmeligstemplet informasjon, og hvorfor han løy for Kongressen, skrev Trump på Twitter.

Comey Book

LANSERING: I James Comey nye bok «A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership,» står det blant annet at Trump er uegnet til å være USAs president.

Foto: Bebeto Matthews / AP

Boken til Comey blir sluppet i morgen, tirsdag, og er allerede trykket opp i 850 000 eksemplarer.

– Snakker om kvinner som kjøttstykker

Under søndagens eksklusive intervju var både oppsigelsen, Clintons e-poster og Michael Flynn temaer – men det var da Comey ble spurt om å karakterisere presidenten han virkelig fyrte løs:

– En person som ser moralsk likhet i Charlottsville, en som snakker om og behandler kvinner som om de er et kjøttstykke, som konstant lyver om små og store problemer, - og som insisterer på å bli trodd. Det er ikke en person som bør være president, sa Comey.

Comey ble også spurt om han tror på påstandene om at Trump hadde sex med prostituerte på et hotellrom i Moskva i 2013, og om han tror Russland har informasjon som kan brukes til å presse Trump.

– Jeg tror det er mulig, jeg vet ikke. Dette er ord jeg aldri trodde jeg skulle si om USAs president, men det er mulig, sa den tidligere FBI-direktøren.

Comey ble sparket etter å ha ledet arbeidet med å etterforske en mulig binding mellom Trump-leiren og Russland.

I fjor vår ble Robert Mueller utpekt til å ta over etter Comey som spesialetterforsker.

Muellers etterforskning har så langt ført til 22 siktelser, og tre tidligere Trump-medarbeidere har innrømmet å ha løyet til Muellers etterforskningsteam.

Trump påstår likevel at Muellers etterforskning ikke har ført til noe, og at det hele er en «heksejakt.»

Laster Twitter-innhold

AKTUELT NÅ