NRK Meny
Steve Bannon og Jared Kushner bak Donald Trump
Foto: Kevin Lamarque / Reuters

Trump-Russland-etterforskningen

Oppsummert

FBI og CIA har konkludert med at Russland forsøkte å påvirke det amerikanske presidentvalget i 2016. Flere av president Trumps nære medarbeidere etterforskes for irregulær Russlands-kontakt. I en ny bok anklages Trumps sønn for forræderi.

 • Krever innsyn i Trumps forretninger

  Spesialetterforsker Robert Mueller har krevd at dokumenter fra president Trumps forretningsvirksomhet blir utlevert, skriver New York Times. Det er ikke klart hva som er krevd utlevert, men ifølge avisen er det bl.a. noe som er knyttet til Russland.

 • USA innfører sanksjoner mot russere

  Regjeringen i USA innfører sanksjoner mot 19 russere som anklages for å ha forsøkt å påvirke det amerikanske presidentvalget i 2016. Russerne beskyldes også for å ha stått bak dataangrep i Europa i fjor.

 • Republikanere avviser samrøre

  Republikanerne i etterretningsutvalget i Representantenes hus har i et utkast til rapport konkludert med at det ikke var noen samordning mellom Russland og Trumps presidentkampanje, melder AP. Demokratene ventes å skrive en egen rapport, og konklusjon.

 • Manafort nekter skyld

  Donald Trumps tidligere valgkampsjef, Paul Manafort, nekter straffskyld på alle punkter i den utvidede tiltalen mot ham. Spesialetterforsker Robert Mueller mener Manafort blant annet har hvitvasket penger. Manaforts kompanjong har innrømmet skyld.

 • Trump raser mot demokratenes notat

  Donald Trump raser mot demokratenes notat om FBIs håndtering av Russland-etterforskningen. – Demokratenes svar på myndighetenes misbruk av overvåking er en total politisk og juridisk FIASKO, skriver han blant annet på Twitter.

  Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no