NRK Meny
Steve Bannon og Jared Kushner bak Donald Trump
Foto: Kevin Lamarque / Reuters

Trump-Russland-etterforskningen

Oppsummert

FBI og CIA har konkludert med at Russland forsøkte å påvirke det amerikanske presidentvalget i 2016. Flere av president Trumps nære medarbeidere etterforskes for irregulær Russlands-kontakt.

 • Dommar avviste Manafort

  Ein dommar i USA har avvist Paul Manaforts førespurnad om å få skuldinga om at han skal ha gitt falsk forklaring til FBI droppa frå tiltalen mot han. Han er tiltalt i etterforskinga av russisk innblanding i det amerikanske valet.

 • Rettssak mot Manafort utsett

  Ei rettssak i Virginia mot Donald Trumps tidlegare valkampleiar Paul Manafort er utsett til 24. juli, melder Reuters. Manafort er tiltalt av Robert Mueller, som etterforskar russisk innblanding i den amerikanske valkampen i 2016.

 • – Cohen fikk millioner av russer

  Pornostjernen Stormy Daniels' advokat hevder Donald Trumps advokat Michael Cohen mottok en halv million dollar fra et russisk selskap etter presidentvalget. Cohen har ikke selv kommentert påstanden, skriver NTB.

 • Krever betingelser før utspørring

  Donald Trumps nyansatte personlige advokat, Rudy Giuliani, krever at Robert Muellers utspørring av Trump skal begrenses til et par timer, og kun skal ta for seg Russlands innblanding i det amerikanske valget i 2016, skriver Reuters.

 • – Mueller kan stevne presidenten

  Spesialetterforsker Robert Mueller skal på et møte i mars ha sagt at han kan komme til å stevne president Donald Trump dersom han ikke lar seg avhøre. Det opplyser Trumps tidligere advokat John Dowd, til nyhetsbyrået Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no