NRK Meny
Normal

Torghatten er skuffet over nei til kjøp av Fjord1

Transportgiganten Torghatten kunne blitt det største transportselskapet her til lands ved å kjøpe opp fergeselskapet Fjord1, men i dag fikk de blankt nei fra konkurransetilsynet.

Brynjar Forbergskog om Fjord1

Konsernsjef Brynjar Forbergskog i Torghatten er skuffet over avgjørelsen til konkurransetilsynet.

Foto: NRK

– Vi er skuffet over konklusjonen, og må nå sette oss inn i hvilken begrunnelse de har for avgjørelsen. Det skal vi bruke de nærmeste dagene til å gjøre, sier konsernsjef Brynjar Forbergskog i Torghatten ASA.

Selskapet har hovedkontor i Brønnøysund, og er en av de største transportkonsernene her til lands, med en årlig omsetning på 8,5 milliarder kroner.

– Ville medført svekket konkurranse

Selskapet har omtrent 6400 ansatte innen buss, ferge, hurtigbåt og flytrafikk i hele Norge. Et oppkjøp av oppkjøp av Fjord1 ville gjort Torghatten til det desidert største transportselskapet i landet. Men konkurransetilsynet satte foten ned for at de to største fergeselskapene skulle slåes sammen.

– Konkurransetilsynets bekymring er at dersom dette skulle blitt gjennomført ville det medført en svekking av konkurransen. Vedtaket er gjort etter ei totalvurdering, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet.

Usikkert om de vil klage

Vedtaket fra konkurransetilsynet er endelig, men Torghatten har 15 virkedager til å klage på avgjørelsen.

– Kommer dere til å klage på vedtaket?

– Vi må lese og gå igjennom argumentene deres, det har jeg ikke fått gjort ennå. Ut over dette har jeg ingen kommentarer, sier Forbergskog.