Hopp til innhold

Han kan bli en historisk «Årets Nordlending»

Knut-Eirik Dybdal er den første fra Troms som kan bli «Årets Nordlending». Nå takker han folket for den fantastiske innsatsen under Arctic Race.

Knut-Eirik Dybdal

Den entusiastiske og energiske mannen fra Andørja i Troms, var overrasket da sjefredaktør i Avisa Nordland, Jan Eirik Hanssen ringte og fortalte at han var nominert til «Årets Nordlending».

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Den entusiastiske og energiske mannen fra Andørja i Troms, var overrasket da sjefredaktør i Avisa Nordland, Jan Eirik Hanssen ringte for å meddele den gode nyheten.

– Jeg tenkte hva i all verden har jeg gjort nå, sier Dybdal lattermildt.

Gründeren av det nordnorske sykkeleventyret Arctic Race of Norway, fikk i august oppfylt drømmen om å arrangere et verdensbasert sykkelritt nord for polarsirkelen.

– Det har vært utrolig mye snakk om det også i ettertid, både blant ryttere, journalister og ledere verden rundt, sier Dybdal.

Takker Bodø og Nordland

Den 8. august var datoen da det hele startet. I Bodø. For Dybdal var det viktig at fylket og byen ble satt på kartet.

– Vi har både Nordkapp og Lofoten som allerede er kjent i store deler av verden. Derfor var det veldig viktig for oss at Bodø ble satt på kartet, sier han bestemt.

I forkant av rittet, oppfordret både Dybdal og de andre arrangørene til folkefest langs de langstrakte veiene gjennom Arctic Race. Og det er nettopp folkefesten som er et resultat av Dybdals suksess.

– Hadde det ikke vært noen til å lage folkefest, hadde det ikke blitt folkefest.

– Svarte Nordland til forventningene?

– Man kan ikke forvente så mye. Jeg kjenner jeg blir litt rørt når jeg snakker om det, og jeg tar av meg hatten for den innsatsen Bodø og omegn viste, sier en preget sykkelsjef.

Håper på retur

I 2016 feirer Bodø 200-årsjubileum. Dybdal ser på muligheten for ny etappe i nordlandshovedstaden.

– Det å runde av hele rittet i Bodø i et så viktig år, er et tema som har vært oppe, røper han.

Men foreløpig kan han ikke si annet enn at neste års ritt, garantert vil skje nord for Harstad.

– Den største forskjellen til neste år er at vi håper å utvide tv-sendingen med en time, sier Dybdal.

Fjorårets direktesending på tv tok for seg rittets siste time. Dermed gikk flere millioner seere glipp av flere fantastiske bilder fra både Salten, Lofoten, Helgeland og harstadområdet.

Stort for mange

Dybdal har uten tvil hard konkurranse i kampen om å bli årets nordlending.

– Om jeg skulle være så heldig, så er det et signal om at Arctic Race er noe stort som har skjedd for mange – ikke bare for oss, sier han.

Og tross travle dager, selv ni måneder før det hele braker løst på ny, er Dybdal sammen med arrangøren ASO (Amaury Sports Organisation) godt i gang med arbeidet til neste års ritt.

– Man vil aldri si at en suksess kan gjenta seg, uten å gjøre ekstra innsats. Derfor er det veldig viktig for oss å bygge videre på dette, og gjøre det enda bedre, sier han optimistisk.

Arctic Race 2014 går etter planen fra 13. til 17. august. Kan bli årets nordlending, trodde han hadde gjort noe galt.