Tror ikke på ny opptur før tidligst i 2018/19

Finansdirektør Ola Beinnes Fosse i REM i Herøy tror nedgangen innenfor offshore-næringa vil vare til 2018/19. Etter dette er det ingen som kan forutse hva som vil skje, sier han til NRK.

Ola Beinnes Fosse

Finansdirektøren i REM er optimist, men sier det vil ta tid å snu utviklingen.

Foto: Arne Flatin / NRK

Lav oljepris og laber aktivitet gjør at alle de store offshore-rederiene på Vestlandet må legge båter i opplag.

Beinnes Fosse har tro på at næringa kan få et oppsving, men det skjer først tidligst om fire år.

– Historisk sett så går jo dette i sykluser så det vil nok komme oppturer igjen. Men jeg tror ikke vi vil få oppleve den samme storhetstiden som vi hadde i perioden 2010-2014 da oljeprisen lå over 100 dollar, sier Ola Beinnes Fosse.

– Men det som skjer nå er at oljeselskapene kutter kostnadene så oljefelt som før var lønnsomme på 70 dollar nå gjerne er lønnsomme på 50 dollar. Det gjør at vi trenger ikke en så høy oljepris for å øke aktiviteten igjen.

Dramatikk

REM Offshore sitt flagg heises ned

Flagget til REM Offshore blir heist ned.

Foto: Arne Flatin / NRK

Det ble bråk da Aker stoppet refinansieringsplanene i REM Offshore og ville fusjonere Herøy-selskapet med Solstad, men Aker fikk det som de ville. Ola Beinnes Fosse ble hentet inn fra DnB markets til jobben som finansdirektør i REM for et halvt år siden og hadde ikke forestilt seg all dramatikken som skulle komme.

– Nei, det hadde jeg ikke kunne forutsett. Men som jeg har sagt til andre her på huset at hadde jeg visst om det som skulle skje da jeg takket ja så hadde jeg likevel sagt ja til jobben, sier Ola Beinnes Fosse.

Optimist

Generalforsamling i REM Offshore

Generalforsamlingen i REM Offshore.

Foto: Arne Flatin / NRK

Fusjonen er formelt i orden, men vil tidligst være effektiv fra 24.november. Mandag var Ola Beinnes Fosse sentral under generalforsamlinga i REM som vedtok fusjonen med Solstad. Ingen vet sikkert kva som skjer med REM som en del av Solstad, men finansdirektøren er optimist.

– Fortsetter vi å drifte dette effektivt så ser både Solstad og de andre aksjonærene at det er fornuftig å ikke ta aktiviteten herfra for er det noe folk fra Fosnavåg kan så er det å drive båter, sier Ola Beinnes Fosse.

– Vi er prisgitt et bedre marked så det er det vi er mest bekymret for nå. Det er markedet som er utfordringen.